Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ez lehet a legnagyobb egészségügyi probléma 2050-re

6a83ec5f176407582c5717ad6637700a.jpegMelbourne - A rövidlátással küzdő emberek száma rohamosan emelkedik, mégpedig a számítógépes képernyők bámulása miatt - állítja egy ausztrál tanulmány.

article preview

Melbourne - A rövidlátással küzdő emberek száma rohamosan emelkedik, mégpedig a számítógépes képernyők bámulása miatt - állítja egy ausztrál tanulmány.

 

6a83ec5f176407582c5717ad6637700a.jpeg

 

Globális egészségügyi válságra lehet számítani, ha ez a tendencia folytatódik. Ha ön is egész nap a számítógép előtt dolgozik, lehet, hogy pár év múlva szemüveg használatára kényszerül - állítja Kovin Naidoo, az orvosi tanulmány szerzője a thehuffingtonpost.com-nak.

 

Súlyosan károsodhat a szem /Fotó: Northfoto

Azt állítja, hogy 2050-re több mint 4 milliárd ember – körülbelül a föld népességének a fele – fog szenvedni ebben a betegségben. A rövidlátók értelem szerűen a távoli tárgyakat nem látják jól, elmosódott objektumokat észlelnek csak. Közelre természetesen ugyanúgy látnak. Ezen kívül pedig körülbelül minden 10. ember meg is vakulhat.

Az elmélet indikátora, okozója mégpedig az, hogy az emberek egyre több időt töltenek számítógép még mobiltelefon használatával, amivel jelentősen túlerőltetik szemüket.

 

/Fotó: Northfoto

Naidoo szerint nagyon egyszerű mód van arra, hogy ezt megakadályozzuk: Menjünk ki a szabadba gyakrabban, és nem töltsünk egyszerre sok időt monitor előtt, ha mégis rá vagyunk kényszerülve, pihentessük szemünket ahányszor csak lehet.

 

 

Forrás:http://www.blikk.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 12
Összes: 407821
Hónap: 12960
Nap: 474