Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Robot dolgozik a Hiltonban

11242571_5cf089babddf64a543f2e0c1b6abbc96_wm.jpgA Hilton egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot tesztel egyik hoteljében, a robot feladata a vendégek segítése, ha kérdéseikkel fordulnak hozzá.

article preview

A Hilton egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot tesztel egyik hoteljében, a robot feladata a vendégek segítése, ha kérdéseikkel fordulnak hozzá. A klasszikus concierge, vagyis a hotelekben megtalálható tanácsadó feladatkört látja el.

 

hilton
Fotó: IBM

A robotot az IBM Watson programjaként vitték a virginiai McLean hotelbe. A neve Connie, nevét Conrad Hilton után kapta. A vendégek a közeli éttermekről, turisztikai látványosságokról és egyéb, a hotellal kapcsolatos információkról kérdezhetik.

A robot a Nao nevű, nyolcezer dollárba kerülő humanoid roboton alapul. Ezt a francia robotikai cég, az Aldebaran gyártotta. A soknyelvű Nao már sok helyen megmutatta mit tud, Japánban például segítőkész társ bankokban.

 

A Hiltonban lévő modellben a Watson szoftvere van, hogy Connie könnyen megértse az emberi beszédet. Watsonról azt lehet tudni, hogy ebben igen nagy előrelépést tett. Connie az utazással kapcsolatos kérdésekre a WayBlazeren keresi. Ez az IBM partnereként a Watsont használja, hogy személyre szabott ajánlatokat tegyen ügyfeleinek.

Connie nem akkora újdonság, Japánban már vannak ilyen robotok a Henn-na Hotelben, amely egy holland tematikájú vidámpark. Itt a személyzet csak robotokból áll.

 

Forrás:http://index.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 407849
Hónap: 12977
Nap: 473