Robot dolgozik a Hiltonban

A Hilton egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot tesztel egyik hoteljében, a robot feladata a vendégek segítése, ha kérdéseikkel fordulnak hozzá. A klasszikus concierge, vagyis a hotelekben megtalálható tanácsadó feladatkört látja el.

hilton
Fotó: IBM

A robotot az IBM Watson programjaként vitték a virginiai McLean hotelbe. A neve Connie, nevét Conrad Hilton után kapta. A vendégek a közeli éttermekről, turisztikai látványosságokról és egyéb, a hotellal kapcsolatos információkról kérdezhetik.

A robot a Nao nevű, nyolcezer dollárba kerülő humanoid roboton alapul. Ezt a francia robotikai cég, az Aldebaran gyártotta. A soknyelvű Nao már sok helyen megmutatta mit tud, Japánban például segítőkész társ bankokban.

A Hiltonban lévő modellben a Watson szoftvere van, hogy Connie könnyen megértse az emberi beszédet. Watsonról azt lehet tudni, hogy ebben igen nagy előrelépést tett. Connie az utazással kapcsolatos kérdésekre a WayBlazeren keresi. Ez az IBM partnereként a Watsont használja, hogy személyre szabott ajánlatokat tegyen ügyfeleinek.

Connie nem akkora újdonság, Japánban már vannak ilyen robotok a Henn-na Hotelben, amely egy holland tematikájú vidámpark. Itt a személyzet csak robotokból áll.

Forrás:http://index.hu

Névnap