Adventi kocka

adventi-kocka.jpg 30 db nagy kocka lesz ebből a mennyiségből.

adventi-kockaHozzávalók:
a tésztához: 10 dkg étcsokoládé, 5 teáskanál instant kávépor (3 in 1), 50 dkg puha vaj, csipetnyi só, 45 dkg cukor, 8 tojás, 50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál kakaópor
a tészta lekenéséhez: 2-3 evőkanál vegyes ízű lekvár
a tetejére: 2 csomag tejszínízű pudingpor, 8 dl tej, 15 dkg darált mogyoró, ízlés szerint cukor, 2,5 evőkanál zselatin

Elkészítése:
A felaprított csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Az instant kávéport 3 evőkanál forró vízben feloldjuk. A vajat csipetnyi sóval és a cukorral krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet és a tésztát két adagra osztjuk.

Az egyik adagba keverjük az olvasztott csokoládét és a kakaóport, a másikba pedig beledolgozzuk a kávét. A tepsit (25 × 39 cm-es) sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a csokoládés tésztát. Ráhalmozzuk a kávés tésztát, elsimítjuk és villával egyszer lazán megkeverjük. Előmelegített sütőben megsütjük. Rácsra téve hagyjuk hűlni, de még melegen lekenjük 2-3 evőkanál lekvárral.A tetejére a pudingport a tejjel, cukorral felfőzzük, és még a meleg felfőzött krémbe keverjük a darált mogyorót. Langyosra hűtjük, ekkor veszünk ki a krémből kb. 2 dl-re valót egy pohárba, és ebben feloldjuk a zselatint. Visszatesszük a többi krémhez és összekeverjük. A tésztalap köré alufóliából keretet készítünk és amikor kezd a krém állaga sűrűsödni, akkor a tésztára öntjük. Hűtőben hagyjuk megdermedni. (Kb. 2 óra múlva kockákra vágjuk, tetszés szerint díszítjük). 30 db nagy kocka lesz ebből a mennyiségből

Forrás:http://www.sutemenyreceptek.com/

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: