Túró rudi torta recept

• fél citrom leve
  • 5 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojásokat a keverőtál üstjébe ütjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre felverjük. A lisztbe belekeverjük a sütőport és a kakaóport, majd a felvert tojáshoz adjuk óvatosan, hogy ne törjük össze a habot. Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a formában kihűlni, majd két lapba vágjuk.

A krémhez a tejfölt elkeverjük a porcukorral, majd a túrót, citrom levét és héját, valamint a vaníliás cukrot hozzáadva alaposan elkeverjük. 2-3 ek vizet langyosra melegítünk és feloldjuk benne a zselatint, amit a túrós krémbe forgatunk. A tejszínt nem túl keményre felverjük, majd összeforgatjuk a túrós krémmel.

Az egyik lapot visszatesszük a formába és a tetejére simítjuk a krémet. Hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt a teteje, rátesszük a másik lapot is. A forma oldalát levéve csokimázzal leöntjük.

Forrás:http://www.femina.hu

Névnap