Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fűszeres sült csirkecombok

33553_fuszeres-sult-csirkecomok_n.jpg

 

Hozzávalók:

  • 6 db közepes csirkecomb
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 dl Vénusz olaj
  • kb. 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • kb. 1 teáskanál kakukkfű
  • kb. 1 teáskanál őrölt bors
  • kb. 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • kb. 2 teáskanál majoránna
  • kb. 1 teáskanál tört chili - ízlés szerint
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A combokat megtisztítottam, leöblítettem, leszárítottam. Mindegyik alsó combja felőli húsos forgójánál sós ujjal felnyúltam, és 1-1 gerezd fokhagymát helyeztem bele, majd besóztam kívülről is. A fűszereket összekevertem, és a combokat a fűszerkeverékkel bedörzsöltem. A citrom héját lereszeltem, levét kinyomkodtam, az olajjal összekevertem, a combokat megforgattam benne, majd 1 éjszakát pihentettem a hűtőben.

Másnap tepsibe helyeztem a combokat a páclével, a darabolt vöröshagymát közé-köré tettem, kb. 1,5 dl bort öntöttem alá, és 200 fokos sütőben sütöttem fedetlen kb. 1,5 órát, ameddig pirosra sült, közben többször saját szaftjával meglocsolgattam.

Almaszósszal és sült krumplival tálaltam. Jó étvágyat hozzá!

Forrás:http://www.mindmegette.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Névnap


Pontos idő

placeholder for flash movie


Radio P


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Hírek


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Több mint önkéntesség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 6
Összes: 194162
Hónap: 2274
Nap: 65