Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Korhely halászlé vegyes halból

24551_korhely_halaszle_n.jpgA halhúst kb. 2x2-cm-es kockákra aprítom, sóval és 1/2 citrom levével összeforgatom, félreteszem

Hozzávalók:

  • 1,2 kg harcsa- és pontyfilé vegyesen
  • 80 dkg alaplének való apróhal
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg (házi) lecsóalap
  • kb. 2 evőkanál őrölt pirospaprika
  • kb. 1 teáskanál őrölt bors
  • 1-2 babérlevél
  • 1 közepes burgonya
  • 2 halászlékocka
  • 1-2 evőkanál piros arany (nálam csípős)
  • 1 közepes citrom
  • csipet cukor

Elkészítés:

A halhúst kb. 2x2-cm-es kockákra aprítom, sóval és 1/2 citrom levével összeforgatom, félreteszem.

Az aprított vöröshagymát kb. 2 evőkanál zsiradékon üvegesre dinsztelem, megfuttatom rajta a fokhagymát. Félrehúzva elkeverem benne az őrölt paprikát, felengedem kb. 1,8 liter vízzel. Beleteszem az alaplébe való húsdarabokat, sózom, borsozom, a lecsóval, babérral, csípős paprikával, a kockákkal, a darabolt burgonyával lassan főzöm kb. 1,5 órát.

Hirtelen hűtöm, a húsból a csontokat és nagyobb szálkákat kiveszem, a visszamaradt zöldséget a lével és a hússal egy másik edénybe passzírozom.

Újraforrásnál a tejfölt hozzáadom, a sózott halkockákkal kb. 15 percig lassan együtt főzöm, közben további citromlével, csipet cukorral, szükség szerint utána fűszerezve készre főzöm. Kb. fél órát pihentetem, majd tálalom.

 

Forrás:http://www.mindmegette.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 2
Összes: 365535
Hónap: 4086
Nap: 137