Tejfölös karfiolleves
Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.
Hozzávalók:
- 40 dkg karfiol
- 8 dl zöldségleves (vagy 2 zöldségleveskocka)
- 2 dl tejföl
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
- késhegynyi őrölt borókabogyó
- ízlés szerint só
- csipetnyi cukor
Elkészítés:
A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem, meleg vízben megmosom, majd lecsöpögtetem. Beleteszem a levesbe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe). Beleszórom a borókabogyót, és felforralom. 5 percig főzöm.
Közben a tejfölt 2 evőkanál vízzel és a lisztteé simára keverem. A keveréket hőkiegyenlítéssel a forrásban lévő levesbe öntöm, közben habverővel addig kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.
Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.
Forrás:http://www.mindmegette.hu