Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tejfölös karfiolleves

K32001_tejfolos-karfiolleves_n.jpgevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.

32001_tejfolos-karfiolleves_n.jpg

 

Hozzávalók:

  • 40 dkg karfiol
  • 8 dl zöldségleves (vagy 2 zöldségleveskocka)
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
  • késhegynyi őrölt borókabogyó
  • ízlés szerint só
  • csipetnyi cukor

 

Elkészítés:

 

A megtisztított karfiolt kis rózsáira szedem, meleg vízben megmosom, majd lecsöpögtetem. Beleteszem a levesbe (vagy a húsleveskockákból készített levesbe). Beleszórom a borókabogyót, és felforralom. 5 percig főzöm.

Közben a tejfölt 2 evőkanál vízzel és a lisztteé simára keverem. A keveréket hőkiegyenlítéssel a forrásban lévő levesbe öntöm, közben habverővel addig kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.

Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.

 

Forrás:http://www.mindmegette.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 8
Összes: 364645
Hónap: 3790
Nap: 162