Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Zöldséges húsgombócleves, az egyik legfincsibb leves! Sok friss zöldség és ínycsiklandó gombócok

1000_6010_20141110_055311.jpgA hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk.

1000_6010_20141110_055311.jpg

 

Az egyik kedvenc levesem. Az elkészítése nem bonyolult az íze pedig mesés!

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 15 dkg rizs
  • 1 tojás
  • 3 répa
  • 15 dkg borsó
  • 1 kisebb zellergumó
  • 1 paprika
  • 1 hagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • 1 teáskanálnyi őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • friss lestyán levél
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál tejföl

Elkészítése:

A hagymát meghámozzuk és olajon megdinszteljük. Közben a répát és a zellert is megtisztítjuk, felszeleteljük és hozzáadjuk. Majd felöntjük vízzel és a borsót is beletesszük, fűszerezzük. A paprikát megtisztítjuk és kettévágjuk, beletesszük a levesbe. A húst a rizzsel és a tojással összedolgozzuk, fűszerezzük és gombócokat formálunk belőle, óvatosan beleengedjük a levesbe. Kis lángon főzzük, hozzáadjuk a felvagdosott zöld fűszereket is. Mikor a leves elkészült a főzőtejszínt összekeverjük a tejföllel és belekeverjük, ezzel már nem főzzük. A félbevágott paprikát kivesszük és tálalhatjuk is.

forrás: http://ketkes.com/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 5
Összes: 365536
Hónap: 4087
Nap: 137