Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Borecetes zöldsaláta sült szalonnával

10507_borecetes_zoldsalata_sult_szalonnaval.jpgA zöldségeket és a salátákat az öntettel összekeverjük, majd tányérra tesszük, a sült szalonnaszeletekkel azonnal tálaljuk.

10507_borecetes_zoldsalata_sult_szalonnaval.jpg

 

Hozzávalók:
  • 1 kis fej zöld saláta
  • 10 dkg madársaláta
  • 5 dkg rukkola
  • 2 szem piros retek
  • 20 dkg paradicsom
  • 4 szál újhagyma
  • 16 vékony szeletelt húsos szalonna vagy bacon
  • A mustáros öntethez:
  • 1 evőkanál magos mustár
  • 1 evőkanál mustár
  • 8 levél bazsalikom
  • 1 evőkanál fehérborecet

Elkészítés:

A salátákat megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, és összetépkedjük. A retket és a paradicsomot megmossuk, megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felkarikázzuk

Az öntethez a mustárokat keverőtálba tesszük, belerakjuk a bazsalikomleveleket, az ecetet, 2 evőkanál vizet és botmixerrel pépesítjük. Lassan hozzácsurgatjuk az olajat, közben a mixerrel keverjük. (Más saláták önteteként is használható.)

A szalonnaszeleteket 3-4 darabra vágjuk, és egy serpenyőben ropogósra sütjük.

A zöldségeket és a salátákat az öntettel összekeverjük, majd tányérra tesszük, a sült szalonnaszeletekkel azonnal tálaljuk.

 

Forrás:http://www.recepttar.hu


 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 1
Összes: 365500
Hónap: 4085
Nap: 153