A veréb is madár, ugye?

vereb01_145_145.jpgMeglepően sokhasznú madár a veréb, és erre akkor kellett rájönnünk, amikor már alig-alig van belőle.

A veréb is madár, ugye?

„A veréb is madár!” - Ez a kissé cinikus szólás-mondás terjedt el egy időben Budapesten, amikor nem lehetett nyugodtan ülni egy cukrászda, vagy egy kávéház teraszán anélkül, hogy egy veréb le ne „csinálja” a zakónk vállát. De a verebek mégis hasznos madarak, mert a „lócitromok” mellett mindenféle hulladékot és nagyon sok bogarat is elpusztítottak. Azt vélem, hogy a verebek száma azért csökkent az utóbbi években olyan veszedelmes mértékben, mert nem találnak az utcákon elegendő élelmet a maguk számára. De hasznosak lehetnének a kertekben, ahol sok levéltetűtől, bogártól, atkától, hernyótól szabadíthatnák meg a kertészkedő embereket.

Veréb

Védjük tehát a gyors szaporodásra képes verebeket is és főként télen etetéssel és itatással segítsük elő gyarapodásukat! Mert a veréb is hasznos madár!

Forrás:http://balintgazda.hu