Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A virágzás után permetezni kell a gyümölcsfákat .

meggy02_145_145.jpgHa lehullanak a gyümölcsfák virágszirmai, akkor sajnos el kell kezdeni a növényvédelmet, különben a kártevők és kórokozók végeznek velük.

Ha lehullanak a gyümölcsfák virágszirmai, akkor sajnos el kell kezdeni a növényvédelmet, különben a kártevők és kórokozók végeznek velük.

 

meggy02_145_145.jpg

Április közepére kivirágzottak a cseresznye- és meggyfák, barackfák. Bízva az időjárás kedvezőbbre fordulásában, rövidesen kinyílnak az alma- és a körtefák virágai is. Ezek között is számos önmeddő fajta van. A diófákat csak a fagyosszentektől kell félteni, a birs és a naspolya bokrok és fák a legóvatosabbak, mert ezeknek a virágai csak május közepén nyílnak ki, de annál mutatósabbak, virág elnyílása után szép, sötétzöld lombjukkal, később pedig látványos terméseikkel fokozzák kertjeink szépségét és hasznosságát.

A sziromhullás után feltétlenül szükség lesz egy kombinált hatású permetezésre, amely megvédi a gyümölcsfákat és aggódva várt termésüket a gombás, baktériumos és vírusos betegségektől, valamint a rovarkártevőktől. Erre a célra a szaküzletekben kapható legújabb növényvédőszerek valamennyi kár- és kórokozó ellen eredményesen használható, környezetkímélő hatással rendelkeznek.

Ne feledjék a kertészkedők, hogy virágzásban a méhek és más rovarok megóvása érdekében nem szabad permetezni! Manapság a kertben az egyik legnagyobb érték a beporzó rovar, úgyhogy becsüljük meg őket!

A növényvédőszerek – veszélyességük szerint - három kategóriába vannak sorolva: a kiskertekben csak az úgynevezett zöld szereket szabad használni, a másik két kategória szereit csak képzettséggel rendelkező szakember vásárolhatja meg és használhatja fel.

 

Bio növényvédőszer-csomagok gyümölcsre, zöldségre, szőlőre, pázsitra >>

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 421084
Hónap: 11268
Nap: 390