Apró trükkökkel küzdjük le a náthát!

tea01_145_145.jpgNagy szerencsénk, hogy rendelkezésünkre áll néhány egyszerű praktika, amellyel felturbózhatjuk az immunrendszerünket.

Apró trükkökkel küzdjük le a náthát!

A minap egy bölcs ember érdekes előadását hallgattam meg. Pontosabban: csak hallgattam volna, de a népes közönség minden második tagja köhögött, krákogott, tüsszögött, fújta az orrát és törölgette a szemét. Az orvosok azt mondják, hogy ez a nátha, amelynek oka a túlságos stressz, az egyhangú étkezés, a kevés mozgás, a kerti munka hiánya, a napfény és a friss levegő csekélysége, amely legyengíti az immunrendszert, segíti a baktériumok és a vírusok szaporodását és terjedését.

Mit lehet ez ellen tenni?

Kellemetlen időben többet eszünk és még a tévé előtt is rágcsálunk valamit, majd iszunk rá egy pohár cukros italt! Jobbat tenne az esti séta, a reggeli torna, de a kutyasétáltatás és a hólapátolás se megvetendő mozgás.

zoldsegsalata01

Együnk színes terményeket, paradicsomot, sárgarépát, céklát, uborkát, sárga, zöld és piros almát, csírákat, teljes kiőrlésű kenyeret és tésztákat Ezek sokféle vitamint és értékes ásványi anyagokat tartalmaznak. Fogyasszunk több vöröshagymát, fokhagymát, lehetőleg nyersen, mert ez a gyakori szemgyulladást is hatékonyan gyógyítja. A torma csökkenti a légzési nehézséget.

Igyunk minél több gyógyteát; a kakukkfű és a keskenylevelű útifű teája a köhögést, a hársfa virága és a bodzatea a lázat csökkenti. A kamilla virágból, a mályvából és a zsályából forrázott tea a közérzetünket javítja, a csipkebogyó teája pedig a tüdőt és a légutakat tisztítja.

tea02

Tessék minél több vizet fogyasztani, ez különösen fontos!
Hapci!

Forrás:http://balintgazda.hu

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: