Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ciklámen: virágoztassuk másodjára is!

ciklamen01_145_145.jpgJanuárban a kert téli álmát alussza, a színt, az életet, a friss illatot és hangulatot a cserepes virágok hozzák a lakásba.

Januárban a kert téli álmát alussza, a színt, az életet, a friss illatot és hangulatot a cserepes virágok hozzák a lakásba.

 

A virágos ciklámen a hűvös, világos, de nem napsütéses helyet kedveli, ezért sok háziasszony a két ablakszárny között tartja ajándékba kapott növényeit, amelyekben az utcán járók is örömüket lelhetik.

 

Ciklámen kosárban

 

A ciklámen tartóssága nagymértékben függ a helyes öntözéstől. Lehetőleg lágy vízzel öntözzünk, ügyelve arra, hogy ne kerüljön víz a levelekre és a bimbók közé, mert ez rothadást okoz. A legjobb, ha a vizet a cserép alá helyezett alátétbe öntjük és egy óra múlva a fel nem szívott vizet kiöntjük.

A megsárgult leveleket és az elnyílt virágokat szakítsuk le a növényről.

 

Ciklámen

 

Akinek "zöld ujja" van, az megpróbálkozhat a ciklámen ismételt virágoztatásával is. A levirágzott tőnek annyi pihenőidőt kell adni, amíg az összes levele leszárad. Ekkor elkezdjük öntözni, és amikor az első levélkék megjelennek, a gumót átültetjük friss virágföldbe, és úgy gondozzuk, mint a virágzó növényeket.

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 17
Összes: 482934
Hónap: 14404
Nap: 504