CONSTRUMA KERT - a tavasz legnagyobb kertápolási rendezvénye

construma2016-03_145_145.jpgA CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor részeként április 6-10. között a HUNGEXPO-n. //

A CONSTRUMA Otthonteremtési Kiállítási Csokor szerves részét képezi a CONSTRUMA Kert kiállítás, a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra tavaszi nagy seregszemléje mely egyre vonzóbb a látogatók számára. A Construma csokor a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően már az otthonteremtés teljes spektrumát lefedi, a lakásvásárlástól az építkezésen át a lakberendezésig. Sokak számára a kertkultúra az otthonteremtés, és otthontervezés szerves része, ami indokolja, hogy ez a téma a csokor kiemelt része legyen. Szakmai napokon ezért, szakmai programokkal várják az érdeklődőket, a hétvégén pedig a kerttulajdonosokat kerttervezési, és kertépítési tanácsadással, bemutatókkal, kvízjátékkal.

Construma 2016

A CONSTRUMA Kert indulása óta mindig maga mögött tudhatja a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) által biztosított szakmai hátteret. A Szövetség minden évben a kiállításon mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit, melynek eredményhirdetésére a kiállítás második napján, csütörtökön kerül sor, míg a közönség szavazatainak kihirdetésére vasárnap.

A kiállítás stratégiai partnere 2016-ban is a Magyar Díszkertészek Szövetsége (MDSZ), akik egyúttal a kiállítás társszervezői. Az együttműködés keretében egy kollektív standon jelennek meg a díszkertészek, látványos dísznövény bemutatóval.

A CONSTRUMA Kert kiállítói kerti eszközökkel, kisgépekkel, dísznövényekkel várják a látogatókat. A C pavilonban és a mellette lévő szabad területen lévő kiállítást nemcsak a látvány teszi majd vonzóvá, hanem az is, hogy a tavaszi kertújításhoz itt akár a cserjéket, növényeket is megvásárolhatja majd bárki.

Construma 2016

A faiskolák szabad területen mutatkoznak be. Kiállító lesz többek között Közép-Európa egyik legnagyobb faiskolája, a balatonvilágosi Alsótekeresi Faiskola, aki bemutatókkal és páratlan facsemete választékkal várja az érdeklődőket.

A kiállítás öt napján számos program várja az érdeklődőket. Péntek, szombat és vasárnap az orchidea szerelmeseinek kedveskednek a szervezők az Orchidea Show-val. Előadásokkal és virágkötő mesterek által készített kompozíciókkal várják az érdeklődőket, melyek a C pavilon színpadán kerülnek elkészítésre és bemutatásra. A program végén a nézők között ki is sorsolják ezeket a munkákat.

A Magyar Bonsai Szövetség az Európai Bonsai Szövetség tagjaként jelenik meg az idei rendezvényen, és egy exkluzív kiállításon több tucat érdekes növényt mutatnak be.

További programok:
• Virágkötészeti bemutató
• Szakmai tanácsadás
• Dél-Amerikai kaktuszok világa – Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete
• Ehető vadnövények
• Hogyan neveljünk/alakítsunk bonsait?
• Orchidea fajtabemutató/gondozás

Nyitva tartás: április 6-10. 9.00-18.00 óráig (vasárnap 17.00 óráig)
Közönségnapok: április 9-10.

Egyidejű rendezvények (egy jeggyel megtekinthetők): CONSTRUMA, OTTHONDesign, RENEO, LAKÁSVÁSÁR, LIGNO NOVUM

A jegyeket online is megvásárolhatják a www.construma.hu oldalon.
Bővebb információ, részletes program: www.construma.hu/kert

construma2016-01

Összes: 362052