CONSTRUMA KERT: A tavasz legnagyobb kertápolási rendezvénye

construma01_145_145.jpgA CONSTRUMA KERT a kerttervezés, kertépítés, dísznövények tavaszi nagy seregszemléje.

A CONSTRUMA KERT a kerttervezés, kertépítés, kertkultúra, dísznövény tavaszi nagy seregszemléje a látogatók számára is egyre vonzóbb. A hazai legnagyobb építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor, a CONSTRUMA szerves részét képezi, 2015-ben még több kiállító, gazdagabb programkínálat várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Construma

Sokak számára a kertkultúra az otthonteremtés, otthontervezés része, így e látogatói igény indokolja annak létjogosultságát, hogy ez a témakör is a CONSTRUMA csokor részét képezze. A kiállítás a szakmának és a nagyközönségnek egyaránt szól, éppen ezért az első napokban szakmai programok, míg a hétvégén a kerttulajdonosoknak szóló programok gazdagítják a rendezvényt.

Már indulásakor rangos szakmai hátteret tudhatott maga mögött a CONSTRUMA KERT, hiszen a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) minden évben itt mutatja be a Magyar Kertépítő Verseny és Show versenymunkáit, közel 3000 nm-en. Így lesz ez az idén is, ezúttal a Fény éve lesz a vezértéma a pályamunkáknál.

A CONSTRUMA KERT stratégiai partnere 2015-ben a Magyar Díszkertészek Szövetsége, akik egyúttal a kiállítás társzervezői. Az együttműködésnek köszönhetően egy kollektív standon jelennek meg a díszkertészek, látványos dísznövény bemutatóval. A közel 120 négyzetméteres bemutatókertben számos olyan ötletet leshetnek majd el a látogatók, amit saját otthonukban is megvalósíthatnak. Sok tavaszi virággal, színes virágágyakkal találkozhatnak, mindemellett növényújdonságokat is láthatnak majd.

Construma 2015

A Magyar Bonsai Szövetség szervezésében ismét lesz bonsai és suiseki bemutató a kiállításon, folyamatos szaktanácsadással.
A kiállítók között van kültéri bonsai-okat bemutató cég is. Ezen kívül a CONSTRUM Kert kiállítói kerti eszközökkel, kisgépekkel, dísznövényekkel, szakmai tanácsadással várják a látogatókat. A C pavilonban és a mellette lévő szabadterületen nem csak a szemet gyönyörködtető látvány teszi vonzóvá a kiállítást, hanem a vásárlási lehetőség is: a tavaszi kertújításhoz itt akár megvásárolhatják a cserjéket, dísznövényeket egyaránt.

Az idei évben ismét lesz színpad is a CONSTRUMA Kert kiállításon, ahol hétköznap szakmai előadások, hétvégén pedig bemutatók, hasznos tanácsadó előadások, tombola teszi színessé a programot.

Construma 2015

Tervezett témák:

Közönségnapokon:
• Szakmai tanácsadások;
• Népszerűsítő szakmai előadások (kerttervezés és gondozás alapjai, faápolás, különleges szobanövények gondozása stb.)
• Virágkötészeti bemutatók;
• Bonsai kiállítás
• Játékos „szakmai" vetélkedők; (Pl. amatőr virágkötészeti verseny)
• Tombola;
• Közönségszavazatok nyertes kertjeinek díjazása

Nyitva tartás: április 15-19. 9,00-18,00 óráig (vasárnap 17,00 óráig)
Közönségnapok: április 18-19.
Egyidejű rendezvények (egy jeggyel megtekinthetők): CONSTRUMA, OTTHONDesign, HUNGAROTHERM, RENEO

A jegyeket már online is megvásárolhatják a oldalon.

Forrás:http://www.balintgazda.hu