Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érdemes saját termésű vetőmagot vetni?

kert01_145_145.jpgEzt a kérdést alaposan meg kell fontolni! A vetőmag nagy érték és drága portéka, ezért célszerű volna saját termésű magot is használni és ezt jó néhány növénynél érdemes is megtenni.

Ezt a kérdést alaposan meg kell fontolni! A vetőmag nagy érték és drága portéka, ezért célszerű volna saját termésű magot is használni és ezt jó néhány növénynél érdemes is megtenni.

 

Semmiképpen se vessen azonban saját termésű magot azokból a növényekből, amelyek hibrid jellegűek, mert ezeknek a második generációja nem rendelkezik azokkal az előnyös tulajdonságokkal, amelyek az első generációt jellemzik. (A hibrid magok tasakján mindig talál F1 jelzést.)

 

Vetőmag

 

Egyes növényeknél (pl. a babnál) igen fontos az, hogy csávázott magot vessünk. Minthogy a csávázás házi körülmények között nehezen kivitelezhető, célszerűbb inkább jó fajtájú, betegségektől megóvott, kereskedelmi forgalomból származó vetőmagot használni.

A saját termésű vetőmag legyen teljesen érett és csíraképes. A vetőmagot papír- vagy vászonzacskóban, száraz, szellős, hűvös helyen kell tárolni. Felhasználás előtt ajánlatos csírázási próbát végezni, mert a sikertelen vetés többnyire nem ismételhető meg!

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 16
Összes: 421068
Hónap: 11270
Nap: 391