Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Felvágtam a tököt és elállt a lélegzetem!

sutotok05_145_145.jpgA sütőtök belsejében ugyanis a magok helyén gyökeres csírákat és halványzöld hajtások sokaságát találtam. Mi történt itt?

A sütőtök belsejében ugyanis a magok helyén gyökeres csírákat és halványzöld hajtások sokaságát találtam. Mi történt itt?

 

 

Zsuzsanna és Tímea osztotta meg velünk ezeket az érdekes képeket.

Nagyon ritkán előfordul, hogy a termésben idejekorán elindul a magvak fejlődése. Ez különösen a gyümölcsök és zöldségek esetében jellemző, amikor a magházban lapuló magvak épp megfelelő mennyiségű nedvességet és a csírázáshoz szükséges hőmérsékletet kapnak.

 

Sütőtök

 

Tehát ez egy természetes folyamat, csak nagyon ritkán leszünk mindennek tanúi. A tök teljes mértékben fogyasztható marad, bár a csírák talán már felvettek némi tápanyagot ezért előfordul, hogy a húsa szárazabb és kesernyésebb, mint várnánk.

 

Sütőtök

 

Az így nyert magvakat pedig tekintsük szerencsés ajándéknak: nevelhetünk belőlük egy érdekes szobanövényt, vagy akár üvegházzal rendelkező gazdát is találhatunk nekik, ahol töknövénnyé fejlődnek.

Tegyük fel, hogy a felvágott tökben csak a szokásos magvakat találjuk. Ha a kikapart belsejét a komposztra dobjuk, akkor ne csodálkozzunk, ha tavasszal csinos kis töknövények lepik majd el a talajfelszínt. Ezek sem a leginkább megfelelő helyre születnek, de attól még valódi töknövények, amelyeket átültethetünk a kert erre kijelölt részére.

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 16
Összes: 430561
Hónap: 9670
Nap: 327