Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ha hervad a rózsád, készíts belőle rózsazselét

rozsasziromzsele_145_145.jpgAz illatos, de már hervadó rózsából olyan zselé készíthető, amely magában kanalazva vagy kalácsra kenve ízletes és különleges csemege.

Ha hervad a rózsád, készíts belőle rózsazselét

Az illatos, de már hervadó rózsából olyan zselé készíthető, amely magában kanalazva vagy kalácsra kenve ízletes és különleges csemege.

 

Egyre több kerti dísznövényről derül ki, hogy nem csupán gyönyörködhetünk bennük, de az étkezésünk választékának növelésére is alkalmasak.

Ezekben a hetekben virágpompájukban ékeskednek a legkülönbözőbb (tea, park, futó stb.) rózsabokrok, amelyeknek a kinyílt, de teljesen még el nem hervadt virágaiból zamatos zselét lehet könnyen előállítani. Erre a célra a sokszirmú, sötétpiros illatos, elnyílt virágok a legalkalmasabbak. Ezeket lehetőleg meleg nappalokon kell levágni, a szirmokat apróra összevágni, hozzáadni azonos mennyiségű vörösbort, vagy almalevet és vízzel felöntve két-három percig kell forralni. A tésztaszűrővel kiemelt leveleket jól ki kell préselni és a megmaradó tiszta levet zselésítővel, majd ízlés szerint cukorral, citromlével elkeverni.

Kedvcsinálónak ajánlom Kelecsényi Katalinnak, az ősrégi, kínai haiku magyar mesterének egy még sehol se közölt művét:

Sárgán néznek rám a rózsák
kék kimonóban jő a kikelet,
boldogan telnek így az órák
felhők gomolyognak a kert felett.

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 



Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista




Statisztika

Online: 3
Összes: 365969
Hónap: 4161
Nap: 183