Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hány színe lehet egy kasvirágnak?

kasvirag02_145_145.jpgHa ügyesen választunk fajtát, akkor nagyon sok. A Cheyenne spirit például sárga, narancs, rózsa, piros, lila és fehér virágokat is hoz. Nézd csak meg, hogyan!

Ha ügyesen választunk fajtát, akkor nagyon sok. A Cheyenne spirit például sárga, narancs, rózsa, piros, lila és fehér virágokat is hoz. Nézd csak meg, hogyan!

 

 

A kasvirág (Echinacea hybrida) több fajtája is közkedvelt, de a Cheyenne spirit fajta 2013-ban díjnyertes lett az évelő virágok versenyében. Nem is akármekkora teljesítményért!

 

kasvirag01

 

Különleges jó tulajdonsága a sokféle szín, piros, rózsaszín, sárga, narancsszín, lila és fehér. Vágott virágnak is kiválóan alkalmas, virágának átmérője 8 cm, szára 60 cm magas.

Nyáron és ősszel nyílik, enyhén illatos virága. Bokra 60 cm széles, szilárdan álló, a szél nem fekteti el. Napos helyre való. Fagytűrő és szárazságtűrő.

Magvetéssel szaporítható, a felszínre vetve január végén, 20 °C-fokon 2 hét alatt kikel.

Az őszirózsafélék családjába tartozó kasvirág angol neve coneflower, németül Sonnenhüte. Tudományos neve a görög echinos = sün szóból ered, ugyanis elvirágzás után tüskésnek tűnő barna gömb marad fészekvirágzatából.

A nálunk ismert Echinace purpurea (bíbor kasvirág) is Észak-Amerikából származik, gyógyhatásáról ismeretes. Az immunerősítő tulajdonsága miatt az indiánok a fertőző betegségek leküzdésére használták. Hazánkban elsősorban a virágzó szárát és a gyökerét hasznosítják gyógynövényként.

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 15
Összes: 420788
Hónap: 11275
Nap: 409