Ilyen egy szép óvodakert

nagyvarad_ovodakert_03_145_145.jpgEgy régi, bölcs közmondás azt állítja, hogy amit Jancsika nem tanult meg, azt János bácsi se fogja tudni! Bemutatjuk az első óvodakertet Nagyváradon.

Ilyen egy szép óvodakert

Ezért kell gyermekkorban megismerni a természetet és azokat a növényeket, amelyek az emberek élelmiszerrel ellátását szolgálják és nálunk is megtermelhetők. Ezért volna szükséges, hogy minden közoktatási intézménynek legyen tankertje. Nagyváradon ezt már az óvodáknál kezdték meg azzal, hogy az evangélikus-lutheránus egyházközség udvarában óvodakertet alkottak.

nagyvarad ovodakert 01

nagyvarad ovodakert 02

facebook.com/mynestbird

A kert felavatási ünnepségére 2016. október 17-én került sor. Az evangélikus-lutheránus templomban Mátyás Attila lelkész tartott istentiszteletet, majd a diák zenekar négy tagja mutatkozott be művészetével. Ezután óvodás és kisiskolás gyermekek szavaltak és engem is felkértek egy tájékoztató előadás tartására, valamint Lukács József, a NÁDLAND Kft. vezetője is beszámolt az óvodakert tervezéséről és építéséről.

nagyvarad ovodakert 04

nagyvarad ovodakert 05

facebook.com/mynestbird

Ezt követően az óvodások serege bemutatta a vendégeknek és a megjelent szülőknek, rokonoknak, hogy miképpen kell szakszerűen ültetni a tulipán hagymáit októberben ahhoz, hogy tavasszal korán és szép virágokat nyissanak.

Forrás:http://balintgazda.hu