Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ilyen egy szép óvodakert

nagyvarad_ovodakert_03_145_145.jpgEgy régi, bölcs közmondás azt állítja, hogy amit Jancsika nem tanult meg, azt János bácsi se fogja tudni! Bemutatjuk az első óvodakertet Nagyváradon.

Egy régi, bölcs közmondás azt állítja, hogy amit Jancsika nem tanult meg, azt János bácsi se fogja tudni! Bemutatjuk az első óvodakertet Nagyváradon.

 

Ilyen egy szép óvodakert

 

Ezért kell gyermekkorban megismerni a természetet és azokat a növényeket, amelyek az emberek élelmiszerrel ellátását szolgálják és nálunk is megtermelhetők. Ezért volna szükséges, hogy minden közoktatási intézménynek legyen tankertje. Nagyváradon ezt már az óvodáknál kezdték meg azzal, hogy az evangélikus-lutheránus egyházközség udvarában óvodakertet alkottak.

 

nagyvarad ovodakert 01 
 

facebook.com/mynestbird

 

nagyvarad ovodakert 02
 

facebook.com/mynestbird

 

A kert felavatási ünnepségére 2016. október 17-én került sor. Az evangélikus-lutheránus templomban Mátyás Attila lelkész tartott istentiszteletet, majd a diák zenekar négy tagja mutatkozott be művészetével. Ezután óvodás és kisiskolás gyermekek szavaltak és engem is felkértek egy tájékoztató előadás tartására, valamint Lukács József, a NÁDLAND Kft. vezetője is beszámolt az óvodakert tervezéséről és építéséről.

 

 
 

nagyvarad ovodakert 04
 

facebook.com/mynestbird

 

nagyvarad ovodakert 05
 

facebook.com/mynestbird

 

Ezt követően az óvodások serege bemutatta a vendégeknek és a megjelent szülőknek, rokonoknak, hogy miképpen kell szakszerűen ültetni a tulipán hagymáit októberben ahhoz, hogy tavasszal korán és szép virágokat nyissanak.

 

 

 

Forrás:http://balintgazda.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 18
Összes: 420786
Hónap: 11276
Nap: 410