Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miért most ültesse el a madonna-liliom hagymáit?

madonna-liliom_145_145.jpgMostanra kerülnek nyugalomba a hagymái, ezért ez a legjobb idő az ültetésre. Virágkedvelőknek az egyik legjobb választás!

Mostanra kerülnek nyugalomba a hagymái, ezért ez a legjobb idő az ültetésre. Virágkedvelőknek az egyik legjobb választás!

 

 

A hófehér virágú, igen illatos madonna-liliom (Lilium candidum) egyike a legősibb dísznövényeknek. A görög mitológia szerint a szoptatós Héra istennő kicsöppenő anyatejéből sarjadt ki az első, fehér liliom valahol Kis-Ázsiában és a keresztes lovagok nyeregtáskájában jutott el a nyugat-európai országokba, ahol a keresztény templomok oltárainak leggyakoribb virágdíszévé lett.

A többi, pompás virágú liliom az utóbbi időben háttérbe szorította ezt az egyszerűen termeszthető és mégis nagyon szép virágot, amelyet érdemes a családi kertekben is ültetni.

A madonna-liliom hagymái a június-júliusi virágzás után most nyugalomban vannak, tehát most (július elejétől augusztus közepéig) célszerű elültetni őket napos helyre, jó földbe. Itt még az ősz folyamán levélrózsát nevelnek és áttelelnek. A hagymákat sekélyen kell elültetni úgy, hogy legfeljebb a csúcsuk felett legfeljebb egy ujjnyi földréteg legyen.

A madonna-liliom fogékony a vírusfertőzésre, ezért a közelébe ne ültessen más liliomokat.

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 15
Összes: 421086
Hónap: 11264
Nap: 389