Mikor hatékony a lombtrágyázás?

nebantsvirag01_145_145.jpgA leromlott kondíciójú növények meghálálják azt a gyorssegélyt, amelyet a lombtrágyázással tudunk nyújtani nekik.

Tudnivaló ugyanis, hogy a növénynek nemcsak a gyökereik, hanem a leveleik útján is képesek a tápanyagok felvételére és hasznosítására.

Lombtrágyázásra minden, könnyen oldható műtrágya használható, de vannak kifejezetten erre a célra előállított készítmények is (pl. Azospeed, Wuxal). A Wuxal lombtrágyacsalád például igen változatos kombinációkban kínálja a könnyen és gyorsan felvehető tápanyagokat, különösen pedig azokat a mikroelemeket (vas, cink, bór, mangán, magnézium), amelyeknek a hiánya betegségeket vagy fejlődési rendellenességeket idéz elő.

Lombtrágyázás

A lombtrágyákat – a megadott töménységben – vízben feloldva, szükség esetén rovar- vagy gombaölő szerekkel kiegészítve kell a növényekre permetezni. Hatásuk sok esetben látványosan gyorsan észlelhető és számottevően növeli a termés mennyiségét, illetve javítja annak a minőségét.

Forrás:http://www.balintgazda.hu

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: