Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mikor kell a paradicsompalántákat kiültetni?

paradicsom06_145_145.jpgHázikertben ajánlatos tenyészedényben előnevelt, tehát erős gyökérzettel és lombozattal rendelkező (esetleg már virágzó) palántát ültetni. Ennek a kedvező időpontja április vége-május elején van.

Házikertben ajánlatos tenyészedényben előnevelt, tehát erős gyökérzettel és lombozattal rendelkező (esetleg már virágzó) palántát ültetni. Ennek a kedvező időpontja április vége-május elején van.

 

Ha az időjárás kedvező és talajmenti fagy nem következik be, akkor a korán kiültetett palánták gyümölcseit már június második felében szüretelhetik. Ha fagy fenyegeti az érzékeny növényeket, akkor takarással meg tudjuk őket védeni, illetve súlyos fagykár esetén pótolhatjuk az elpusztult palántákat.

 

Paradisompalánta

 

A paradicsompalántákat mélyebben célszerű ültetni, mint ahogy a tenyészedényben álltak, mert a földbe kerülő szárrész is legyökeresedik és ez növeli a várható termésmennyiséget.

 

Érik a paradicsom

 

Ültetés után 7–10 nappal a palántákat tessék megpermetezni gombaölő szerrel (1%-os bordói lé, 0,3%-os Rézoxiklorid) a később bekövetkező alternariás fertőzés megelőzése céljából.

 

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 16
Összes: 430561
Hónap: 9669
Nap: 327