Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Milyen növényvédőszert használjunk lemosó permetezéshez?

oszibarack-tavasz_145_145.jpgA tavaszias idő beköszöntével megindult a növények nedvkeringése, fakadnak a rügyek, virágot bontanak a korán ébredő gyümölcsfák, a mandula, a kajszi és az őszibackfák, sárgán ragyognak a sombokrok.

A tavaszias idő beköszöntével megindult a növények nedvkeringése, fakadnak a rügyek, virágot bontanak a korán ébredő gyümölcsfák, a mandula, a kajszi és az őszibackfák, sárgán ragyognak a sombokrok.

 

Ez az utolsó lehetőség, hogy elvégezünk egy nagyon fontos kerti munkát, a télvégi lemosó permetezést.

 

Mikor van szükség a lemosó permetezésre?

 

A kertek növényállományát sokféle gombás, baktériumos, vírusos eredetű betegség és sok-sok rovar, valamint egyéb állati kártevő fenyegeti. Ellenük a leghatásosabb védekezés a lemosó permetezés, amely nem veszélyezteti a környezetet, de megvédi a növényeket a kárt okozók többségétől. Ebben az évben a szokottnál nagyobb kártételre kell felkészülnünk, mert az enyhe telet a betegségek spórái és a kártevők tojásai károsodás nélkül élték át, feltehető tehát, hogy a megszokottnál nagyobb számban fognak jelentkezni, vagyis nagyobb mértékű kártételre kell felkészülnünk.

 

Hogyan permetezzünk?

 

Minthogy tavasszal nem csak a gyümölcsfákat, de a többi fát és bokrot is meg kell védenünk, olyan permetezőszert ajánlatos választani, amely a kárt okozók többsége ellen hatásos és a legtöbb növénynek védelmet nyújt egyetlen permetezéssel. A permetezés lemosásszerű legyen, alaposan áztassa meg a védendő növényeket, a ködszerű permetezés nyáron sikeres lehet, de ilyenkor eredménytelen.

 

Milyen permetezőszert használjunk?

 

A számos variáció közül a bordói lé + kén hatóanyagú szer 1%-os oldatát ajánlom. Ez igen széles spektrumban hatásos a gombás megbetegedések ellen. Ha azonban a kertben tavaly nagy mértékű pajzstetű, levéltetű, atka vagy levélbolha fertőzést észleltünk, akkor keverjünk a permetlébe 2-3% Agrol Plusz -t is, amely a rovarkártevők tojásait pusztítja el. Aki más növényvédő szerek iránt érez bizalmat, annak ajánlom a következő készítményeket.

 

Gombák ellen: Cuproxat 0,4%, Champion 0,1%, Kocide 0,2%, Funguran 0,2%, Rézoxiklorid 0,2%, Vegesol eReS

 

Lisztharmat + atka ellen: Agrikén 3%, Nevikén 3%, Tiovit 1%

 

Rovarkártevők ellen: Gyümölcsfa olaj 4%, Vektafid A 3%, Niral 3%

 

Forrás:Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 20
Összes: 420804
Hónap: 11279
Nap: 413