Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mire használhatom a lehullott faleveleket?

osz-levelek01_145_145.jpgA lombhullató növények, fák és bokrok levelei értékes, szerves anyagokat tartalmaznak, ezért a lombot ne égesse el és ne vitesse el a kertből, hanem hasznosítsa helyben.

A lombhullató növények, fák és bokrok levelei értékes, szerves anyagokat tartalmaznak, ezért a lombot ne égesse el és ne vitesse el a kertből, hanem hasznosítsa helyben.

 

A vadgesztenye- és a diófa kivételével a kerti növények lombjából kiváló komposztot lehet érlelni. (Legfeljebb 10-15%-os arányban keverjünk a komposztba dió és vadgesztenye leveleket, mert ezek egy olyan vegyületet tartalmaznak, amely a talajban élő mikroszervezetek szaporodását gátolják.)

A levelek gyorsan elrothadhatnak és jelentős mennyiségű humuszt képeznek. Az egészséges lombot fel lehet használni a virágágyak és a veteményes ágyások talajának a takarására, de be is áshatja a földbe, ahol ugyancsak gyorsan elbomlik. Különösen, ha egy kevés nitrogéntartalmú műtrágyával is elősegíti a rothadási folyamatot.

 

Levél

 

A lehullott levelek ne heverjenek hosszú ideig a gyepen, mert alattuk a fű kipusztul! Az összesöpört levelek egy részét terítse a bokrok alá, ahol jó búvóhelyet nyújtanak a téli álmukra készülő sündisznónak, a békáknak és a gyíkoknak.

 

Komposzt

 

 

 

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 21
Összes: 421091
Hónap: 11261
Nap: 389