Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szeptemberben ültethető a medvehagyma

medvehagyma01_145_145.jpgJó hír, hogy a kertben is igen jól érzi magát és gyorsan elszaporodik, ha a nyári kánikulát követően dugjuk el a hagymáit.

Jó hír, hogy a kertben is igen jól érzi magát és gyorsan elszaporodik, ha a nyári kánikulát követően dugjuk el a hagymáit.

 

Szeptemberben ültethető a medvehagyma

 

Az utóbbi években az egészséges táplálkozás iránt fogékony emberek felfedezték a medvehagymát, mint igen értékes és sokféleképpen hasznosítható fűszernövényt. Ismertsége annyira megnőtt, hogy a medvehagyma már védelemre is szorul, mert olyan mértékben gyűjtik és forgalmazzák, hogy a kipusztulásától kell tartani. A kiskertekben viszont igen eredményesen lehet medvehagymát is termelni!

 
 

A medvehagyma szereti a humuszban gazdag, meszes talajt, az árnyékos és nem száraz környezetet, vagyis a kert eldugottabb helyére érdemes telepíteni, ahol a leveleit tavasszal, a virágok megjelenés előtt szedhetjük és hasznosíthatjuk.

A medvehagyma apró hagymáit szeptemberben kell 10 cm mélyen elültetni a jól előkészített talajba. Az állomány kedvező helyen gyorsan elterjed, mert az apró magokat a hangyák terjesztik.

 

Forrás:http://balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 11
Összes: 421476
Hónap: 11212
Nap: 347