Szeptemberben ültethető a medvehagyma

medvehagyma01_145_145.jpgJó hír, hogy a kertben is igen jól érzi magát és gyorsan elszaporodik, ha a nyári kánikulát követően dugjuk el a hagymáit.

Szeptemberben ültethető a medvehagyma

Az utóbbi években az egészséges táplálkozás iránt fogékony emberek felfedezték a medvehagymát, mint igen értékes és sokféleképpen hasznosítható fűszernövényt. Ismertsége annyira megnőtt, hogy a medvehagyma már védelemre is szorul, mert olyan mértékben gyűjtik és forgalmazzák, hogy a kipusztulásától kell tartani. A kiskertekben viszont igen eredményesen lehet medvehagymát is termelni!

A medvehagyma szereti a humuszban gazdag, meszes talajt, az árnyékos és nem száraz környezetet, vagyis a kert eldugottabb helyére érdemes telepíteni, ahol a leveleit tavasszal, a virágok megjelenés előtt szedhetjük és hasznosíthatjuk.

A medvehagyma apró hagymáit szeptemberben kell 10 cm mélyen elültetni a jól előkészített talajba. Az állomány kedvező helyen gyorsan elterjed, mert az apró magokat a hangyák terjesztik.

Forrás:http://balintgazda.hu