Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szilveszter utáni teakúra: fogadkozások helyett?

orbancfu02_145_145.jpgKarácsony és újév tájékán a legtöbb ember a szokásosnál bőségesebben táplálkozik. Ennek következtében sokan éreznek átmeneti vagy tartós püffedést, felfúvódást, étvágytalanságot és bizony váratlanul úgy érezzük, hogy engedni kell a nadrágszíjon.

Karácsony és újév tájékán a legtöbb ember a szokásosnál bőségesebben táplálkozik. Ennek következtében sokan éreznek átmeneti vagy tartós püffedést, felfúvódást, étvágytalanságot és bizony váratlanul úgy érezzük, hogy engedni kell a nadrágszíjon.

 

Olyan hazai növények hatóanyagai sietnek ilyenkor segítségünkre, amelyek vértisztító és salaktalanító hatásúak, továbbá serkentik a máj, a veseműködést és a vérkeringést.

Lassan a tél második felébe érünk, érzékenyebbek vagyunk a hűléses megbetegedésekre és a fertőzésekre. A teák a szervezet ellenálló képességét is számottevően fokozzák.

A szaküzletekben számos salaktalanító, méregtelenítő teakeveréket lehet beszerezni. Mi pedig ismerkedjünk meg az ezeket alkotó néhány növénnyel, amit azért is szívesen mondok el, hogy a nyár folyamán sétáik, kirándulásaik alkalmával gyűjtsenek, szárítsanak és tároljanak a téli hónapokra belőlük.

A nagy csalán vértisztító, a vesét fokozott vízkiválasztásra serkenti. Forrázatát ajánlatos naponta 3-4 csészével elfogyasztani.

 

Csalán

 

A gyermekláncfű teája felfúvódás, telítettség esetén ajánlható. Gyógyító ereje frissen fogyasztva a legintenzívebb. Zsenge leveléből pikáns, kissé kesernyés saláta készíthető, de teát lehet főzni a gyökeréből is. Tévhit az, hogy mérgező lenne. Ezt csupán fehér tejnedve miatt gondolják.

 

Gyermekláncfű

 

A mezei zsurló a veseműködést serkenti. Főleg azoknak ajánlom, akik az ünnepek idején túlságosan sok alkoholt fogyasztottak el. Figyelem: nem szabad összetéveszteni a mocsári zsurlóval, amely mérgező!

 

Mezei zsurló

 

Minden gyógytea elkészítésének van valami - könnyen elsajátítható - fortélya. Az egyiket csak áztani, a másikat forrázni, a harmadikat főzni kell.

És végül ne feledjék: a tea hatását jótékonyan egészíti ki a mértékletes, rendszeres étkezés és a kiadós testmozgás!

 

Forrás:http://www.balintgazda.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 12
Összes: 420777
Hónap: 11273
Nap: 405