Elhunyt Szőke László

Szőke László polgárőrtársunk 1944.04.08-án Rigácson született. 9-en voltak testvérek, és ő a család 4. gyermeke. Az általános iskolát falujában végezte. A nehéz falusi élettel korán megismerkedett a helyi TSZ-ben dolgozott. A munka mellett továbbtanult, és Sümegen érettségizett le. Katona idejét Tapolcán töltötte le. Falujából elkerülve Veszprémben először a vendéglátóiparban dolgozott. Majd az AGROKER-nél helyezkedett el, egészen nyugdíjba vonulásáig. Folyamatosan képezte magát, közben mezőgazdasági technikumot végzett.

A Dózsavárosban telepedett le, a Cseri utcában. Megházasodott, feleségül vette Csajági Vilmát, akivel példás családi életet éltek. Fontosnak tartotta a család jelentőségét és szerepét az ő tevékenységéhez.  Elmondhatjuk, hogy minden tekintetben példamutató és közösségi ember volt. Fontosnak érezte a szűkebb családján kívül a környezetében élő emberek segítségét, és a velük való törődést. 1991-től alapító- és vezetőségi tagja volt a Dózsavárosi Polgárőr Egyesületnek. Ezt a munkáját, mint az összes többi társadalmi munkát elkötelezetten és példamutatóan teljesítette. A megyei szövetségnél a jogi- és etikai bizottság tagja volt. Fontosnak tartotta és érezte, hogy az egyházközség keretén belül is, mint vezetőségi tag segítse az embertársai munkáját, lelki és emberi gondjaik megoldásában. Nyugdíjba vonulása után a helyi nyugdíjas klubnak is aktív tagja volt.

Sajnos polgárőr társunk 2013. dec.21.-én elhunyt. Emlékét kegyelettel megőrizzük.

szl.jpg

Névnap