Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

A tartós hideg, valamint a megfázásos megbetegedések miatt január első két hetében a vártnál alacsonyabb volt a véradói aktivitás.

index.png

Éppen ezért a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat „Nyissa az új évet egy jó cselekedettel és adjon vért!” szlogennel véradásra hív. A Magyar Vöröskeresztnek naponta 1800 véradót kell toboroznia ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon. A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a biztonságos nemzeti vérkészlet fenntartása érdekében arra kér mindenkit, aki egészségesnek érzi magát, vegyen részt az országban szervezett véradások valamelyikén és buzdítsa véradásra ismerőseit, barátait is.

Január hónapban 447 véradást szervez a Vöröskereszt országszerte, a pontos helyszínek és időpontok a http://veradas.hu/adj-vert/veradasok oldalon vagy a Véradás-Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációval érhetőek el. Véradásra az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben is van lehetőség, ezek listája a www.ovsz.hu oldalon található.

Forrás:http://www.veradas.hu

Névnap