Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Ismerj meg, és fogadj el”

Nagyvázsonyi Polgárőrség kezdeményezésére 2019. október 17-én a Kinizsi Pál Általános Iskolában nem szokványos tanórák megtartására került sor.

article preview

Elsődleges célunk az volt,hogy a kisebb gyerekek megismerjék az érzékszervi fogyatékossággal élők életét, játékaikat és a mindennapi életüket segítőtárgyakat. Meghívásunkat elfogadta a Mozgássérültek Aktív Egyesülete Ajka, vezetőjük Mesterházy Zsolt és a Vakok Veszprém Megyei Egyesülete  vezetőjük Uszics Márta. A mozgássérültek kerekesszékkel érkeztek és meséltek mindennapi életükről. A bátrabbak kipróbálhatták, hogy kerekesszékkel hogyan lehet közlekedni. A látássérültek egy meglepetéssel készültek, hiszen elkísérte egyikőjüket vakvezető kutyája is. Csodálkozás fogadta,hogy mennyi parancsszót ismer egy kutya. Sőt még a Braille írás segítségével olvastak is a tanulók,és megismertek sok olyan társas játékok, ahol a hang után lehet játszani.

bemutato12.jpg


A 7.-8. osztály egy egész másfajta rendhagyó órán vett részt. VEMKH Veszprémi Járási Hivatal Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztály munkatársa érdekes és elgondolkodtató előadást tartott a tetoválás és piercing témakörében. A gyerekek figyelemmel hallgatták,hogy milyen veszélynek teszik ki magukat,ha nem engedéllyel rendelkező helyen tetováltatnak, illetve a bejuttatott festékanyag milyen kémiai tulajdonságokkal bír. Az előadó kitért arra is,hogy milyen fontos ismerni azt,hogy mit tetováltatunk,milyen jelképet,illetve, hogy a piercing helyét is mennyire fontos meggondolni szervezetünk további egészséges működésének megtartása érdekében.
Ezt a kezdeményezést minden tanévben folytatni szeretnénk kapcsolódva A Fehér bot (a vakok és gyengénlátók) nemzetközi napja rendezvényekhez.

 

Forrás: Nagyvázsonyi polgárőrség

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 14
Összes: 407826
Hónap: 12965
Nap: 475