Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2020. január 25-én Veszprém megyében is tartottak képzést, melyben az EDR rádiók használatára oktatták a polgárőröket.

A szakszerű és hatékony szolgálatellátás oktatására mindig kiemelt figyelmet fordítanak a polgárőrök.

article preview

A szakszerű és hatékony szolgálatellátás oktatására mindig kiemelt figyelmet fordítanak a polgárőrök. Ennek legutóbbi példája az elmúlt évben, a Pro-M Zrt által, az Országos Polgárőr Szövetségnek átadott 1000 darab EDR rádió használatát tanító képzéssorozat, melyet megyei szinten valósítanak meg. A Veszprém megyében a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság színháztermében lett megtartva  az EDR rádió használati és rádióforgalmazás szabályairól szóló oktatás. A polgárőrök kimagasló ismeretekkel rendelkező és hozzáértő személyektől kapták meg a szükséges oktatást.

Veszprém megyében 45db EDR rádió került kiosztásra és azok az egyesületi tagok vehettek részt akik kaptak ezekből a rádiókból. A jelenlévő polgárőröknek, Ikladi Endre és Papp Krisztián az OPSZ informatikai szakreferensei mutatták be a rádiók helyes kezelését és azt, hogyan kell szabályosan forgalmazni a rádiókkal egy adott csatornán.

20200125_100935.jpg

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányságtól Szokoli Tamás  rendőr alezredes TIK (Tevékenység-irányítási Központ) vezetője tartott oktatást és bemutatta a tevékenység irányítási, munkaszervezési rendjét, rendőrkapitányságok elosztását és azok illetve az egyesületek hívóneveit. Külön hangsúlyozta, hogy szolgálatokra bejelentkezni továbbra is a 112 egységes segélyhívó rendszeren keresztül kell.

Az oktatás végén a jelenlévők, kipróbálhatták a rádióikat és ha további kérdés merült fel a működéssel kapcsolatban, akkor azt a szakemberek megválaszolták.

Nagy Zoltán

 

Az oktatás anyaga itt elérhető:

EDR_szabályzat.pdf

EDR_rádió_kezelés.pdf

EDR forgalmazás szabályai.docx

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 9
Összes: 407823
Hónap: 12962
Nap: 473