Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

A „Fehér péntek” elnevezésű balesetmegelőzési napnak adott otthont pénteken a Veszprém Aréna.

dsc_2595-v-kk.jpgAz egész napos eseményt a Veszprémi Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szervezésében a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával rendezték meg.

Az egész napos eseményt a Veszprémi Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szervezésében a Veszprém Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával rendezték meg.

 

 

A program megnyitóján elsőként Adamovics László rendőr őrnagy köszöntötte a résztvevőket, egyben megköszönte minden magánszemély és szervezet támogatását. Porga Gyula polgármester, a balesetmegelőzési nap fővédnöke beszédében kihangsúlyozta, hogy az igazi köszöntet itt Adamovics őrnagy urat és csapatát illeti, hiszen tőle származik az ötlet, és egy nagyon színvonalas, sokrétű együttműködésen alapuló programot rendezhetnek meg.

 

A Fehér péntek elsősorban a fiatal generációhoz szól, a szervezők szerint ugyanis ők azok, akik a közlekedés szempontjából a legveszélyeztetettebbek.

 

Nagy részük most fog jogosítványt szerezni, és fontos, hogy tisztában legyenek felelősségeikkel, döntéseik következményeivel.

 

Adamovics LászlóAdamovics László

 

A rendőrök munkájuk során sajnos túl sokszor találkoznak az értelmetlen halállal. A megelőzés a legfontosabb, ezért a szervezők úgy gondolták, kellene valami pozitívat kovácsolni a sok tragédiából, és megálmodták ezt a napot.

A Veszprémi Rendőrkapitányság egyébként már évek óta tart balesetmegelőzési oktatást középiskolásoknak és felnőtteknek egyaránt.

 

 

Hogy ne a baleseteké és a tragédiáké legyen a főszerep, a kilátogatókat olyan változatos programok várták, mint versenyautó bemutatók, driftelés, a helyszínen lehetőség volt különböző szimulátorok kipróbálására, véradásra és szemvizsgálatra is, ezen felül a résztvevők katonai járműveket, tankokat és veterán autókat is megcsodálhattak.

2016 a fiatalok éve Veszprémben, és a polgármester szerint amellett, hogy a városvezetés érdekes programokat szervez a fiatalok részére, ugyanolyan fontos az is, hogy meg tudja óvni őket.

 

Porga GyulaPorga Gyula

 

Jakab Zoltán és Pintér József mindketten baleseti helyszínelőként dolgoznak, és munkájuk során felvett kép- és videóanyagból egy negyed órás videót állítottak össze, amely helyenként sokkoló tartalommal bírt, de mint azt Pintér József kiemelte, a való világban egy másodperc is dönthet egy emberi élet sorsáról.

 

A videó célja nem az elrettentés, hanem az elgondolkodtatás.

 

A rendezvényen ifjú polgárőröket avattak, akik ünnepélyes esküt tettek.

 

Jakab Zoltán és Pintér József

 

Forrás:http://www.vehir.hu

 

Veszprém TV Videó: ITT

 

Omega hírek videó:

 

További képek ITT

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 8
Összes: 518825
Hónap: 14290
Nap: 387