Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

A kihívások éve volt – Kevesebb bűncselekmény, még több felderítés

bemutato1.jpg2015 a váratlan kihívások, az arra adott nem megszokott válaszok, illetve a továbbépítkezés éve volt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság életében – mondta évértékelőjében Töreki Sándor dandártábornok.

2015 a váratlan kihívások, az arra adott nem megszokott válaszok, illetve a továbbépítkezés éve volt a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság életében – mondta évértékelőjében Töreki Sándor dandártábornok. A főkapitány konkrét ügyekkel, illetve statisztikai adatokkal mutatott rá arra, hogy a váratlan feladatok ellenére, melyek a migrációs nyomás okán a határra szólították a megye jelentős rendőri erőit, a közbiztonság tovább javult a korábbi évekhez képest.

 

bemutato1.jpg

Anda György rendészeti igazgató, Töreki Sándor főkapitány és Pogány Péter bűnügyi igazgató a sajtótájékoztatón

 

A tavalyi évben 10,5 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Veszprém megyében. A nyomozásokat is rövidebb idő alatt sikerült befejezni. Csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma, a balesetek száma, igaz kettővel több életet követeltek 2015-ben a karambolok. Eggyel több, összesen 5 emberölés történt a megyében az elmúlt évhez képest, a felderítési mutató viszont 100 százalékos, azaz egy ügy sem maradt felderítetlen.

 

Veszprém megyében a nyomozáseredményeségi mutató 59,1 %-ról 62,6%-ra növekedett, ami átlag feletti eredmény.

 

A rendőrfőkapitány külön kiemelteaz idős pápai CS. F.-né eltűnésének ügyét. Mint mondta, nyomozati szempontból kiemelkedő az az egy éves munka, melynek eredményeként az asszony fia ellen halált okozó testi sértés miatt vádat emelt az ügyészség, a közelmúltban pedig szándékos emberölés miatt jogerős ítélet is született a férfi ellen. Szintén kiemelkedő eredmény, hogy idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőit is sikerült elfogni. A megye állományának egy jelentős része az országhatárokon teljesített hosszú időn át szolgálatot, oly emberségesen, hogy azt még a migrációs szervezetek és maguk a migránsok is elismerték.

 

A rendészeti állomány közterületen is több időt töltött mint az előző évben. Ennek is köszönhető, hogy a közterületeken elkövetett bűncselekmények száma 11 %-kal csökkent. A kiérkezési idő a megye területén alig éri el a 10 percet.

 

- Az eredmények annak is köszönhetők, hogy közvetlenül tudtuk tartani a lakossággal a kapcsolatot. A megoldásokat az önkormányzatokkal, civil szerevezetekkel, és partnereinkkel, a veszprémi erdőgazdasággal és a polgárőrséggel közösen találtuk meg – emlékezetett Töreki Sándor.

 

A rendőrfőkapitány a tavalyi fejlesztésekről is szólt. Mint mondta, 35 új gépkocsit, az év végén a helyszínelésekhez egy korszerűen felszerelt Mercedes Sprintert is szolgálatba állítottak. Balatonfüreden két új szolgálati lakást és edzőtermet is siekrült felépíteni, illetve berendezni. A Pápai Rendőrkapitányság, illetve a Veszprémi Rendőrkapitányság és Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság épülete is megújult. Átlagosan 30 százalékos béremelés történt, valamint 154-en részesültek munkájukért elismerésben. Minden hónapban díjazták a kimagasló teljesítményt. Összesen 40-en vehettek át „Hónap embere” díjat.

 

A megye rendőrei az országos szakmai versenyeken is kimagaslóan teljesítettek.

 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját az önkormányzatok 5-ös skálán 4,5-re értékelték. Papp Károly rendőr altábornagy, országos rendőr-főkapitány pedig kiválónak minősítette. 

 

A jövő terveiről szólva a megyei főkapitány megjegyezte, hogy ez évben a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság adja a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság elnökségét, ami a turisztikai szezonban további feladatokat ró az állományra. Tovább kívánják erősíteni a kapcsolatot a rendészeti iskolákkal és még nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a toborzásra is. 

 

 

Nézze meg az Omega Tv videó tudósítását is az eseményről:

 

Forrás:http://omegahirek.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 9
Összes: 518840
Hónap: 14300
Nap: 387