Aktív hónapot zártak a Jásdi polgárőrök

Dénes Katalintól megtudtuk, hogy eléggé sűrű volt az egyesület munkája az áprilisi hónapban.

18302140_1454999954562560_1649272500_n.jpg

Az első fontos rendezvény április 15-én volt, mikor is a településen második alkalommal rendezték meg a nyuszi túrát. Elmondta, hogy itt közel 180 autót parkoltattak le, és több mint 600fő kiránduló indult neki a túrának. A rendezvényt 7 fő polgárőrrel biztosították a kis bakonyi településen, ahol az érkező autók parkoltatása, és a túrázók útbaigazítása volt a fő feladatuk. Második fontos feladatuk az április 29-én megrendezett"Jásdi Bodza napok" alkalmával volt, amikor már reggel 7 órától biztosítani kellet a rendezvények helyszínét és segítettek a rendezvények zavartalan lebonyolításában. Az egyesület ezen a napon 6 fővel volt jelen, de az esti órákban már kérték a szomszéd településen lévő egyesület segítségét. Így este 18 órától már a Szápár Polgárőr Egyesület polgárőrei biztosították a helyszínt és figyeltek a rendre és a parkoló autókra. A helyi polgárőrök nem sokat pihenhettek, hiszen rögtön másnap április 30-án, fontos esemény szemtanúi lehettek a településen élők hiszen első alkalommal itt rendezték meg a Bakony Run akadályfutó versenyt.

8cce587f96e67a7761ada3030be27a57.jpg

A versenyzők Jásdról indultak egészen Bakonynánáig és extrém kihívásokat tartogatott a résztvevőknek. A kijelölt távon különféle, a kitartást, koordinációs készséget, kondíciót próbára tevő akadályokat kell teljesíteniük, mindezt egyedülálló környezetben a Bakony szívében az úgynevezett Római-fürdő területén. Az egyesületi vezető elmondta, hogy 10 fő polgárőrrel  voltak jelen, és 224 autót parkoltattak le a verseny ideje alatt. Fontos volt a fegyelem és a biztonság, hiszen több mint 500 versenyző indult neki a távnak,  csoportokra bontva. Elmondta, hogy ide is kaptak segítséget a szápári polgárőröktől, és ezúton is szeretné megköszönni nekik a segítséget.

Az egyesület vezetője, köszöni minden érintett polgárőrnek a közreműködést, aki részt vett a helyi rendezvények biztosításában.

Köszönjük az információt Dénes Katalinnak egyesület vezetőjének,egyben sok sikert és jó egészséget kívánunk az egyesület minden tagjának.

Nagy Zoltán