Apa és fia kötekedett a pusztamiskei polgárőrökkel

Az elsőfokú bíróság börtönbüntetésre ítélt egy apát, másodfokon viszont mindössze pénzbüntetést szabtak ki rá.

Mint arról tavaly tavasszal a Naplóban beszámoltunk, egy pusztamiskei család néhány tagjának a tapolcai bíróság elé kellett állnia. Az ügy lényege: 2015. február végén egy este B. Sándor (49) két gyerekével várt a helyi buszmegállóban harmadik fiára. Nem tudni, miért, az arra járőröző három polgárőrre a vádlottak trágár szavakat zúdítottak.

Szóváltás közben az egyik formaruhás megragadta az apa kapucnis kabátját, s felszólította, hogy hagyja abba a szitkozódást. Eközben megérkezett az akkor még fiatalkorú B. Róbert, aki leszállva a buszról, egyből az egyik polgárőrhöz lépett, s ököllel szájon vágta.

A vádlottak még ekkor is útszéli megjegyzéseket tettek a rendfenntartókra, sőt fenyegetően léptek fel velük szemben: „Szétverem a fejed!” „Elteszlek láb alól, ki foglak végezni!”

Az összetűzésnek végül a rendőrök vetettek véget.

Az újratárgyalt ügyben a tapolcai bíróság hozott ítéletet: csoportosan elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés miatt B. Róbertet egy évre próbára bocsátották, s előírták neki, hogy vegyen részt a pártfogója által szervezett szociális készségfejlesztő csoportos foglalkozásokon.

Az apát kiskorú veszélyeztetésének bűntettéért egy év börtönre ítélték, s kimondták: a korábbi felfüggesztett, féléves fogházbüntetését utólag le kell ülnie. A törvényszék jelentősen módosítva enyhítette ezt a döntést. B. Róbertnek nem kell csoportos foglalkozásokra járnia, az apának pedig nem kell börtönbe vonulnia, s utólag letöltenie a felfüggesztett szabadságvesztését, viszont 180 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezték kiskorúak veszélyeztetése miatt.

Forrás:https://www.veol.hu/