Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bárhol, bármikor feltűnhetnek lóháton a polgárőrök

Járőroktatáson vettek részt hétvégén a kapolcsi, a gyulafirátóti és a sümegi lovas polgárőrök a Capári lovardában.

Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata által szervezett képzésen Rácz Adrienntől, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozat elnökétől, valamint Domoszlai Dániel nyugalmazott rendőr alezredes elnökségi tagtól sajátíthatták el a szolgálat ellátásához szükséges tudnivalókat. A járőr képzettséggel rendezvényeket biztosíthatnak a polgárőrök. A képzésen gyakorolták többek között azt, hogyan kell elviselni a tömeget, a szirénázást, a fegyver, a láncfűrész hangját, valamint hogyan lehet közlekedni közút mentén járművek között, nehéz terepen.

Domoszlai Dániel és Molnár Zoltán a megnyitón, mögöttük lovas polgárőrök Fotó: Tisler Anna

 

A lovas szolgálat előnye, hogy külterületekre, erdőkbe, mezőgazdasági művelés alatt álló területre is el tudnak a polgárőrök jutni velük észrevétlenül, így a szabálysértőket, a bűncselekmény elkövetőit könnyen tetten tudják érni.

Molnár Zoltán, a sümegi polgárőr egyesület elnöke, az Országos Polgárőr Szövetség Lovas és Kutyás Tagozata alelnöke elmondta, hogy a lovas tagozat megalakulása után a járőrök a Hajnal-hegyen pincefeltörést akadályoztak meg, valamint terménylopást értek tetten. A külterületi lovas szolgálat a bűnmegelőzés fontos része, ugyanis bárhol és bármikor feltűnhetnek a járőrök.

Végh László, Sümeg polgármestere köszöntőjében elmondta, megtiszteltetés, hogy néhány hete a kutyás, jelenleg a lovas képzésnek ad otthont a város. A polgárőrök aktív szerepvállalása is hozzájárul ahhoz, hogy a varosban kiváló a közbiztonság.

 

Forrás:https://www.veol.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 357431
Hónap: 3895
Nap: 178