Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
article preview

Becsengettek az iskolákban és az utakon

bet0901iskolakezdes02.jpgRendőrök és polgárőrök segítették az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom haladását a város több pontján, a helyi oktatási intézmények környékén.

Rendőrök és polgárőrök segítették az iskolakezdés miatt megnövekedett forgalom haladását a város több pontján, a helyi oktatási intézmények környékén.

 

Varga Balázs rendőr alezredes, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője a közlekedésbiztonsági akció kapcsán elmondta, megpróbálták kiválasztani azokat az iskolákat, melyek környékén nagyobb gyalogosforgalomra számítottak. Így esett a választásuk a Tarczy Lajos Általános Iskolára, a Szent István Római Katolikus Általános Iskolára, a Vajda Márta iskolára, az Erkel Ferenc Ének-zenei Általános Iskolára, a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolára, illetve két szakközépiskolára.

 

bet0901iskolakezdes022.jpg

Fotó: Vallner Bettina

 

– Elsődleges feladatunk a gyalogosok védelme. Jelenlétünkkel igyekeztünk felhívni az autósok figyelmét arra, hogy a közlekedés során kiemelten vigyázzanak a gyalogosokra, különös tekintettel a kisiskolásokra. Emellett gondoltunk a gyermeküket szállító gépkocsivezetőkre is, ezért rendőreink a továbbiakban figyelni fogják a passzív biztonsági eszközök használatát, mint a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek – mutatott rá a közlekedésrendészeti osztály vezetője. Varga Balázs kiemelte, szeptemberben minden iskolai tanítási napon lehet majd számítani forgalomsegítésre a város útjain.

– Kiemelten fontosnak tartjuk a személyes példamutatást. Hasznos, ha főként az első napokban a szülők elkísérik az iskolába a legkisebbeket, és felhívják a figyelmet arra, hol található gyalogos-átkelőhely, ahol a legbiztonságosabb átkelni az úttesten. Továbbá fontos azt is tudatosítani: a gyalogos csak akkor léphet le a gyalogos-átkelőhelyre, ha ezzel nem zavarja a forgalmat – hangsúlyozta a Pápai Rendőrkapitányság munkatársa.

 

bet0901iskolakezdes04.jpg

Fotó: Vallner Bettina

 

A rendőr alezredes rámutatott, sajnos történt már olyan baleset a helyi kapitányság illetékességi területén, melyet gyalogos idézett elő, és előfordult, hogy a busz elé kiszaladó kisdiákot gázoltak el.

 

 

Forrás:https://veol.hu

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.


Hírek


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 51
Összes: 1048143
Hónap: 13233
Nap: 384