Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Biztonság napja, rendezvény az Általános iskolában.

Június 13-án a Nagyvázsonyi Polgárőr Egyesület, a Rendőrség, a Katasztrófavédelem és egyéb társszervek közreműködésével, a nyári szünidő veszélyeire készítettük fel a Nagyvázsonyi Kinizsi Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulóit.

 

A program egy váratlan tűzriadóval kezdődött, melyet az iskola tanárai és tanulói kiválóan teljesítettek, alig két perc alatt rendezetten és fegyelmezetten kiürítették az épületet. Ezzel egy időben, a tűzoltó, rendőr illetve mentő egységek bevonultak és egy rövid bemutatót tartottak, épületből mentéssel, újraélesztéssel, segítségnyújtással. A bemutató után az egységek képviselői rövid előadásban ismertették a szervezetek munkáit, a segélyhívás folyamatát és felhívták a gyerekek figyelmét a nyári szünidővel kapcsolatos veszélyhelyzetekre.

foto.png

Rövid szünet után a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Zalahalápi Polgárőr Egyesület közös, igen látványos rendőrkutya bemutatója következett, melyet az Általános iskola jóvoltából ingyen fagylaltozás követett. Ezt követően, a Nagyvázsonyi Polgárőr Egyesület és a My Thai baráti kör közös önvédelmi bemutatóját láthatták, mely kitért az esti közlekedés veszélyeire, az esetleges veszély helyezetek elkerülésére, de bemutatott néhány hatásos önvédelmi fogást, valamint a Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai segítségével, egy sikeres és látványos elfogást is. Végszóra a Magyar Honvédség is megérkezett, így elkezdődött a szabad program, ahol a gyerekek beszállhattak a tűzoltó- és rendőrautóba, kipróbálhatták a technikai felszereléseket, a katonai fegyvereket, az önvédelmi felszereléseket, de gyakorolhatták az újraélesztést is. A programot katonai arcfestés, kézigránát dobó verseny és zene is színesítette. A kihangosításról és a jó zenéről a BatCat Event Sound System gondoskodott, a meghívottak étkeztetését az iskola konyhája biztosította. Utólag is köszönjük minden együttműködő partnerünknek, a színvonalas és tartalmas eseményt, különösen Szautnerné Erikának és az Iskola tanárainak, hogy lehetőséget nyújtottak a gyerekek ilyen irányú “felkészítésére”.

Ősszel visszatérünk, akkor az “elfogadás napja” rendezvénnyel, a mozgáskorlátozottakra, vakok- és gyengénlátókra, illetve egyéb fogyatékkal élők elfogadására helyezzük a hangsúlyt, valamint helyet kap a szenvedélybetegségek és iskolán belüli erőszak témakőre is. Remélhetőleg hasonló sikerrel.

Forrás: Szegedi Tamás NPE Elnök

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 6
Összes: 357431
Hónap: 3893
Nap: 172