Családi nap biztosítása Szápáron

p1050806.jpgIdén is megrendezték, a már hagyományosnak mondható családi napot a Szápáron. A rendezvényre 2015.08.15-én került sor, a Szápári szabadidő parkban.

p1050733.jpg

A program focival kezdődött, ahol a Szápár Polgárőr Egyesület lett a győztes, és vihette haza a Saláta Kupát, amit évről évre a nyertes csapat vihet haza, már 2003 óta. A csapat délután már felfrissülve a foci és a véradás fáradalmai után kezdte meg az igazi munkát.

11900002_858637880871562_2463830718821768385_n.jpg

A  szabadidő parkban 15 óra után indult meg a program kavalkád, amit nehezített a nagy meleg is. Volt ólomkatona öntés, légvár, lánchinta, élő csocsó, ahol a polgárőrök egy nagyon vidám mérkőzésen vettek részt.

p1050706.jpg

Hegedüs Zoltántól az egyesület elnökétől megtudtuk, hogy ezen a rendezvényen a Szápári Egyesület  összesen 180 óra szolgálatot teljesített. A rendezvény különösen veszélyeztetve volt az időjárás miatt, hiszen a 17 km-re lévő Zirci Betyárnapot elverte a vihar, és fent állt a veszélye annak, hogy a vihar a település felé tart. Ezért a szervezők a katasztrófavédelemmel, és a polgárőrökkel szorosan együttműködve, vezényelték le az eseményeket.  Szerencsére a délutáni vihar más felé vette az irányt, de fent állt a veszélye annak, hogy bármikor kialakulhat heves zivatar.  A résztvevők ebből nem vettek észre semmit, hiszen a programok zavartalanul mentek a terv szerint.

p1050749.jpg p1050754.jpg

Különösen nagy érdeklődés volt, a rendőrségi bemutatóra, ahol az érdeklődök felpróbálhatták a bilincset, a golyóálló mellényt, beülhettek a rendőrautóba és a kérdéseikre Lanczinger Péter, körzeti megbízott adott választ. Viszont a viharfelhők nem adták fel, és csak gyülekeztek, viszont ebből adódóan a tűzijáték kicsit előbb lett megtartva.

p1050777.jpg

Erre már nagyon sok volt a vendég, hisz a környező településekről is rengetegen érkeztek. Itt már nem csak a fellépők értékeire kellett vigyázni, hanem a tűzijátékra kijelölt területet is kellett biztosítani. Ezzel párhuzamosan a polgárőrök a személyautók  biztonságára is figyeltek, nehogy valakinek megrongálják, vagy eltulajdonítsák a járművét.

p1050806.jpg

A tűzijáték után már csak a sztárvendég volt hátra (Sramlikings), akit a közönség hatalmas  tapssal fogadott.  A fellépés alatt  hatalmas szél volt, és az eső is próbálkozott, de a közönség nem adta fel. Ezzel a programmal a sztárvendégek sora bezárult, és már csak az esti bál volt hátra. Itt már a Szápári polgárőrök letették a szolgálatot, hiszen megérkeztek a Jásdi polgárőrök, és ők vették át a területet biztosítását.

p1050818.jpg

Sajnos az esti bál hamar véget ért mert a vihar elérte a falut, és a katasztrófavédelem a szervezőkkel közösen lefújták a bulit.

A rendezvény ideje alatt rendbontás, és semmilyen károkozás nem történt.

A szolgálat végén Hegedüs Zoltán, az egyesület elnöke megköszönte mindenkinek az aktív részvételt, és a példaértékű magatartást. Majd a délelőtt elnyert kupából egy pezsgőt közösen megittak a büszke polgárőrök.

Nagy Zoltán

A mappában található képek előnézete Családi nap biztosítása Szápáron

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: