Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Dányi Béla a katasztrófavédelmi igazgató

bemutato1.jpgDányi Béla tűzoltó ezredest nevezte ki Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatójának július 15-től Pintér Sándor belügyminiszter.

Dányi Béla tűzoltó ezredest nevezte ki Veszprém megye katasztrófavédelmi igazgatójának július 15-től Pintér Sándor belügyminiszter.

 

bemutato1.jpg

Fotó: Balogh Ákos

 

A kinevezés ünnepélyes körülmények között történt a Megyeháza Szent István termében szerdán. Az erről szóló parancsot Bittmann Tibor dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humán szolgálatvezetője ismertette a megye elöljárói előtt, ahol mások mellett megjelentek polgármesterek, intézmények vezetői. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató közölte, hogy Pintér Sándor belügyminiszter Dányi Sándor ezredest nevezte ki Veszprém megyei katasztrófavédelmi igazgatónak, aki eddig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettese volt. Az igazgatóválasztásra amiatt került sor, mert a korábbi igazgató  április 26-án Németh Tamás ezredes motorbalesetben  elhunyt. Az egybegyűltek, így Tollár Tibor vezérőrnagy, illetőleg Takács Szabolcs kormánymegbízott emlékeztek a korábbi igazgatóra, méltatták azt a munkát, amit végzett, felidézték kimagasló eredményeit. Mindemellett köszönetet mondtak az igazgatóságnak is, mások mellett Miskolczi Tibor tűzoltó ezredesnek, igazgatóhelyettesnek az elmúlt hónapokban végzett munkáért, mialatt első számú vezető nélkül dolgoztak.

 

bemutato1g.jpg


Dányi Béla ezredes, a frissen megválasztott igazgató székfoglaló beszédében azt mondta, a meglévő a munkát folytatja, elődje által kiépített stabil alapokra építkezik. Utalt rá, hogy 1980-ban Veszprém megyében már dolgozott. Így most hazajöttem - fogalmazott. Ugyanis 1980-tól 2000-ig a Magyar Honvédségnél parancsnoki beosztásokban dolgozott. miután elvégezte a katonai Műszaki Főiskolát. Aztán vezette a tiszavasvári, nyregyházi polgári kirendeltséget. Közben elvégezte a nemzetvédelmi egyetemet, valamint a rendőrtiszti főiskolát is. Számos árvízi védelmet, újjáépítést, helyreállítást irányított már.
Úgy fogalmazott, egy darabig ingázik Szabolcs és Veszprém megye között, felesége Nyíregyházán él, egy gyermeke van, és gondoskodnak idős hozzátartozójukról. Hobbija a kerékpározás és a vadászat.

 

 

 

Forrás:https://veol.hu

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Pontos idő


Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.


Hírek


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista


Elérhetőség

Kapcsolat

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com


Ügyfél fogadás:

Hétfőtől- Csütörtök 7.00-15.00-ig.
Péntek 7.00- 12.00-ig.

Elérhetőség:

Trombitásné Hegyaljai Éva
E-mail: polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3810
06-88/428-022 - 1880 mellék

Dülk Anita
E-mail:polgarorvp@gmail.com
Tel:06-30/650-3798
06-88/428-022 - 1880 mellék

Statisztika

Online: 3
Összes: 1046043
Hónap: 12276
Nap: 709