Defibrillátort kapott ajándékba az almádi iskola

Gyermekmentésre is alkalmas újraélesztő készüléket ajándékozott a Magyar–Angol Tannyelvű Gimnáziumnak a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület.

7994e2df8d8e4800b8478da378e06bd5.png

Balogh Csaba, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, a Felnőttkorú Veleszületett Szívbetegek Alapítvány ajánlotta fel részükre a készüléket. A defibrillátort azzal a feltétellel tudták az intézmény rendelkezésére bocsátani, ha a nyári hónapokban, vagyis az iskolai szünet alatt az egyik almádi – feltehetően a káptalanfüredi – strandon kap helyet. Természetesen az iskola nagy örömmel fogadta a felajánlást.

– Az újraélesztő készülék elhelyezéséről értesítjük a városi rendőr-főkapitányságot és valamennyi, a településen működő iskolát és óvodát is. Ez egy hordozható defibrillátor, vagyis, amikor erre szükség van, akkor azt a gimnáziumból el tudják vinni. Nyilván nem az a cél, hogy használják, sokkal inkább az, hogy biztonságban tudjuk a gyermekeinket – magyarázta Balogh Csaba.

Megtudtuk még, a lítiumos akkumulátorral felszerelt berendezés ugyanolyan típusú, mint amilyennel a nyári labdarúgó-Európa-bajnokságon a pályán összeesett dán futballistát, Christian Erikssent újraélesztették. A készülék teljesen automata, ráadásul magyar nyelven adja az utasításokat a használójának. Nagyon fontos, hogy nemcsak felnőtt, hanem gyermek újraélesztésére is alkalmas.

Forrás:https://www.veol.hu/

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás.

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: