Drónokkal, kutyákkal kerestek egy eltűnt négyéves kisfiút Révfülöpön

Kondor Géza, Révfülöp polgármestere szerdán 21 óra után kért segítséget közösségi oldalán.

„Segítséget kérünk! 4 éves kisfiú a Szőlő utca környékéről 20 óra körül eltűnt. Rendőrség kéri, hogy elsősorban belterületen, központban nézzünk körül, az erdő felé már sokan keresik.”

A vízimentő szolgálat azonnal a helyszínre indult, közben keresőcsapatot szerveztek. Keszthelyről, Zánkáról, de még Alsóörsről is indultak társaik a révfülöpi Szőlő utca környékére, összesen harmincketten, a mentésirányítási központból pedig további három fő segítette a terepen lévők kommunikációját.

Két kutatódrónt is magukkal vittek a környező fedetlen területek átvizsgálására.

A rendőrség, a polgárőrség, valamint az önkéntes tűzoltók kutyákkal vettek részt a keresésben, amelynek 23 óra 20 perckor meg is lett az eredménye: egy ötfős csoport megtalálta a kisfiút, aki az erdőben várta felkutatóit.

Fotó: rendőrség

„Nagyszerű érzés volt épségben átadni szüleinek az eltévedt ‘fiatalembert’. Nagy volt az öröm, a keresésben részt vevők spontán tapssal ünnepelték a boldog pillanatot” – írták Facebook-bejegyzésükben a vízimentők.

Forrás:https://www.veol.hu/