Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egészségnappal összekötött őszi véradás Vináron

Az egészséges és a környezettudatos életmódot népszerűsítő programokkal színesített közösségi véradást tartottak Vináron, ahol már több mint negyed évszázada rendszeresen rendeznek hasonló programokat.

article preview

Horváth Csaba, Vinár polgármestere lapunknak nyilatkozva kiemelte, falujukban évente két-három alkalommal szerveznek közösségi véradást, a ’90-es évek eleje óta.

– A mostani véradásunkon 32-en vettek részt. Köztük volt a kemenesszentpéteri polgárőrség több tagja is, velük nagyon jó kapcsolatot ápolunk, mi is szoktunk vért adni az ilyen eseményeiken – hangsúlyozta a polgármester.

Az idei őszi alkalmon egészségnap is társult Vináron a véradás mellé, így az érdeklődők megismerkedhettek többek között különféle gyógynövényekkel, régi népi gyógymódokkal, miközben hagyományos lekvárokat kóstolhattak. A programot népi öltözékek bemutatója is színesítette, nem utolsósorban pedig a jelenlévő gyerekek megtudhatták, hogyan kell szelektíven gyűjteni a háztartási hulladékot, illetve miért fontos az újrahasznosítás.

ptvinariver.jpeg

Vináron rendszeresen, évente két-három alkalommal szerveznek közösségi véradást
Fotó: Polgár Tibor/Napló

Novemberben még két program várja majd a vinári lakosságot: 16-án a szépkorúakat köszöntik az idősek napja alkalmából, míg 30-án családi sportnapot és jótékonysági bált rendeznek az óvodát támogatva.

Horváth Csabától megtudtuk, a Magyar Falu Programnak köszönhetően 6,8 millió forintot nyertek az önkormányzati utak, közterületek karbantartását segítő eszközök beszerzésére, ezáltal például egy korszerű fűnyíró traktorral és kiegészítőivel gazdagodik a település.

Szintén sikeresen pályáztak egy első világháborús emlékmű létrehozására, ez 5 millió forintból készül el és a kultúrház udvarán kap helyet.

 

Forrás:https://www.veol.hu/

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 13
Összes: 407592
Hónap: 12649
Nap: 455