Fegyveres rablás volt egy sümegi áruházban

kep_1374228587346_0.jpgÖsszehangolt akcióban fogták el a rendőrök kedden este azt a német állampolgárságú férfit, aki egy sorozatlövő fegyverrel, fekete maszkkal a fején rontott be a sümegi bevásárlóközpontba

Összehangolt akcióban fogták el a rendőrök kedden este azt a német állampolgárságú férfit, aki egy sorozatlövő fegyverrel, fekete maszkkal a fején rontott be a sümegi bevásárlóközpontba.

2.jpg

Először a pénztárostól követelt pénzt, de az sokkot kapott. Ekkor a rabló a fegyverrel a sorok között kezdett rohangálni, halálra rémítve a vásárlókat és az eladókat.
Információink szerint az elkövető egy fiatal 20 év körüli férfi. Nem beszél magyarul. A pénzt is németül követelte. Az üzletben szerencsére csak néhány vásárló tartózkodott és az eladók. A rabló perceken át rohangált fel-alá, a gépfegyvernek látszó tárggyal hadonászva. Az üzlet vezetőinek
volt annyi lélekjelenléte, hogy bezárják a bejárati ajtót. Így a férfit, amikor távozni próbált, sikerült a két üveg ajtó közé zárni. Szemtanúk elmondása szerint a kelepcében a fegyveres aztán őrjöngeni kezdett. Akkor sejtették meg, hogy nem valódi a gépfegyver, hiszen ellenkező esetben bizonyára használta volna szabadulása érdekében.A maszkos rabló végül az üvegajtót kifejelve tudott elmenekülni. Vérző sérüléseket is szenvedett.A fiatal német elkövető a tapolcai úton próbált menekülni a helyszínre érkezett, őt üldöző rendőrök elől. Úgy tudjuk, az összes környező utcát lezárták. A helyszín biztosításában pedig a polgárőrök is segítettek az egyenruhásoknak. Az üzlettől 300 méterre sikerült elfogni a férfit. Megbilincselték és átvizsgálták a ruházatát, melyből előkerült egy maszk, egy műanyag gépfegyver és egy gázspay. Ellátására a rendőrök mentőt hívtak. Információink szerint először az Ajkai Kórházba, onnan pedig a Sümegi Rendőrőrsre került. A 20 éves német állampolgárságú férfi ellen fegyveres rablás kísérlete bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás, amelyet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytat le.

Írta: Füssy Angéla (omegahirek.hu)