Hogyan előzhetik meg a bajt, kitől kérhetnek segítséget a fiatalok?

A Kapolcska Össz­művészeti tábor és családi fesztivál számos programot kínál a résztvevőknek. Csütörtökön prevenciós foglalkozáson vett részt a táborozók fele.

A program segített abban, hogy felismerjenek egy esetleges veszélyhelyzetet, megtudhatták, egyes esetekben kitől kérhetnek segítséget. Délután a táborozók szituációs játékokat adtak elő társaiknak.

Gyakorolták a vészhelyzeti szituációkat Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Kiderült, mi a legfontosabb, legsürgetőbb teendő, ha a tanórák közti szünetben lökdösődés alakul ki a gyerekek között, mit tehetnek, ha a buszon ellopják egyikük telefonját. A Polgárőr Egyesület Kapolcs elnöke, Korponai László lapunknak elmondta, hogy a szituációk gyerekeknek való bemutatása régi terve a polgárőrségnek. Amennyiben a táborban bebizonyosodik, hogy szükséges az ilyen megelőzés, a környékbeli iskolákban is bemutathatják azokat. Sőt, más polgárőrségek szintén átvehetik a gyakorlatot.

Forrás:https://www.veol.hu/