Interjú Polgárdy Imrével

Köszöntöm Polgárdy Imre urat, a Veszprém Megyei Önkormányzat Elnökét.

20190406_113633.jpg

Először is engedje meg, hogy gratuláljak az elismeréshez, ehhez a gyönyörű tőrhöz, amit a Veszprém megyei Polgárőr Szövetség Elnöksége ajándékozott önnek a megyei polgárőr szövetség munkájának segítése és szakmai támogatása elismeréseként. Had kérdezzem meg:

NZ: Milyennek látja a megyei polgárőrök munkáját?

PI: Örömmel látom, hogy a polgárőrök teszik az önként vállalt dolgukat és a jó idő beköszöntével egyre több sport illetve kulturális eseményen jelen vannak a rendőrséggel együtt működve.

NZ: Ha jól tudom, akkor 2014 óta tölti be a Veszprém Megyei Önkormányzat Elnöki posztját és idén ősszel ez a mandátum lejár.   Idén is indul erre a Posztra és továbbra is számíthatnak a megyei polgárőrök az ön támogatására?

PI: Úgy gondolom, hogy szívesen végig csinálnék még egy ciklust, de ezt elsősorban a választó polgárok döntik el és azokon a szervezeteken múlik, aki esetleg engem jelölnek. De erről még nem beszéltünk, hiszen a közelgő EP választás most a legfontosabb és most erre kell koncentrálnunk. De megígérem, ha ősszel folytatom ezt a munkát, akkor továbbra is ilyen jó lesz az együttműködés, mint eddig volt.

NZ: A közbiztonság tudomásom szerint sokat javult az elmúlt években, ön szerint van-e még olyan terület, amire a polgárőrségnek több energiát és figyelmet kellene fordítani?

PI: Hát erre nehéz most így bár mit mondani, hiszen szinte mindenhol jelen vannak megyénk polgárőrei és szerencsére a közbiztonság is nagyon jó, de kicsit talán a vagyonvédelem és a biztonság érzet az amibe még több energiát kéne fektetni.

NZ: Végezetül mit üzen a megye polgárőreinek és a kórházban lévő megyei elnöknek, Dézsi Jánosnak?

PI: Az elnök úrnak jobbulást és mielőbbi felépülést kívánok, a polgárőröknek kitartást és megértést másokkal szemben és jó egészséget a munkájukhoz.

Köszönöm szépen az interjút, sok sikert és jó egészséget kívánok az őszi megmérettetéshez.

Nagy Zoltán