Kamerákkal fokozzák a balatonalmádi iskola biztonságát

Kamerarendszert adtak át és üzemeltek be az intézményben a napokban.

A mintegy 800 ezer forintos beruházás fedezetét az intézmény és a szülők közössége, az iskola alapítványa és az önkormányzat összefogásával sikerült előteremteni. A kamerarendszert Balogh Csaba, az alapítvány elnöke adta át üzemeltetésre Zanathy Lászlónak, az iskola igazgatójának a napokban, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület Biztonságos iskola programja keretében.

– Az intézmény és az iskolai alapítvány vezetésének álma vált valóra az iskolai kamerarendszer kiépítésével. Az iskolába járó gyermekek és az ott dolgozó felnőttek személy- és vagyonbiztonsága mindig is kiemelt szempont volt – hangsúlyozta Zanathy László, a Vörösberényi Általános Iskola intézményvezetője. Hozzátette, a rendszer kiépítése elsősorban a megelőzést szolgálja: ezután követni tudják valamennyi iskolai bejáraton a be- és a kilépést

pk0519berenyiiskolakamera5.jpg

Papp Csongor rendőr alezredes, Balogh Csaba, Kepli Lajos és Zanathy László az átadás alkalmával
Fotó: Penovác Károly/Napló

Kepli Lajos polgármester elmondta, az alapítvány elnöke és az igazgató olyan tervet tett le az asztalra, amelyet a képviselő-testület egyöntetűen, 300 ezer forinttal támogatott, az összeget a közbiztonsági alapítvány további 150 ezer forinttal egészítette ki. A kamerák azokat a helyszíneket pásztázzák, amelyeket a diákok az iskolai foglalkozások alatt nem használnak, és hozzájárulnak ahhoz, hogy az intézménybe illetéktelen személyek ne lépjenek be, mondta el Balogh Csaba, az iskola alapítványának elnöke, a Balatonalmádi Polgárőr Egyesület elnöke.

Forrás:https://www.veol.hu/