Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Közgyűlés Taliándörögdön

A Taliándörögd Polgárőr Egyesület 2020. február 15-én tartotta meg éves közgyűlését. A szervezet 18 fős tagságából 11-en voltak jelen.

article preview

Nyőgéri Lajos az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, köztük Dézsi Jánost a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetségének elnökét, Horváth József alezredest, a Tapolcai Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetőjét, illetve a körzeti megbízottakat: Szöllősi Pétert és Molnár Tibort.

dsc_0021.jpg

A 2019-es évet összegezve elhangzott, hogy a Művészetek Völgye fesztivál kapcsán előforduló bűnesetek és szabálysértések megelőzésén a polgárőrök és rendőrök szorosan együttműködve dolgoztak. Az egyesület tagjai 2019-ben összesen 3014 órát töltöttek el szolgálatban. Az állandó szolgálat mellett a polgárőrök odafigyelnek a település minden lakójára: a legkisebbektől az idősödő nyugdíjasokig. Az iskolával és az óvodával karöltve minden tavasszal szemétgyűjtést szerveznek, amikor is a település utcáit a gyerekkel együtt végigjárják és a patakpartokat megtisztítják a hulladéktól. Az időseknek minden évben kétszer közbiztonsági előadást tartanak a Tapolcai Rendőrkapitánysággal együttműködve. A lovas polgárőrök jelenléte a településen kiemelt fontossággal bír, mivel ők tartják szemmel az erdők-mezők nyugalmát, különösen odafigyelve az illegális szemétlerakók kialakulásának megakadályozására.

A település közbiztonsága nagy kincs, a rendőri beszámolók során elhangzott, hogy kevés település büszkélkedhet ilyen alacsony statisztikai adatokkal az elkövetett bűncselekményeket tekintve.

A beszámolók után az ilyenkor megszokott finom, Lajos bácsi által főzött vacsora és jókedvű beszélgetés vette kezdetét.

 

Forrás: Stumpf Rebeka

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 Pontos idő


Naptár


Retró Rádió

Online rádió indítása!

Elsősegély

SOS - Elsősegély alkalmazás

Gyorsan és könnyen használható alkalmazás vészhelyzet esetére és a felkészüléshez. Kattintson és nézze meg!


Időjárás


Országos Polgárőr Szövetség


Kövessen minket a Facebook-on!


Levelezőlista
Statisztika

Online: 14
Összes: 407564
Hónap: 12629
Nap: 453