Lovas polgárőröket képeznek Sümegen

4be89b2817d259a077820bd130b4fa62_l.jpgLovas polgárőr képzés helyszíne Sümeg az első márciusi hétvégén. Az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának szervezésében megvalósult gyakorlati oktatásban – a novemberi elméleti képzést követően - mintegy 30-an részesülnek a napokban.

4be89b2817d259a077820bd130b4fa62_l.jpg

Molnár Zoltán, a sümegi polgárőrség elnöke (aki egyben megyei lovas koordinátor is) kérdésünkre elmondta, azért kapta a város a képzés szervezésének jogát, mert régóta és nagy létszámmal működik az egyesület, azon belül is a lovas tagozat. Óraszámban is kiemelkednek, valamint alakulásuk után néhány hónappal már sikeresen megakadályoztak egy pincefeltörést a Hajnal hegyen – mondta büszkén.

Az alábbi  felvételen megtekintheti az előzményekről, vagyis az elméleti oktatásról készült riportunkat:

Videó forrása: youtube.com

Több gyakorlati feladat mellett előadásokkal készítik fel a jövő lovas polgárőreit a leendő szolgálatra. Nádai Nagy Kamilla, oktató az egyik szombati bemutatón kiemelte, hogy a lovasnak ismernie kell azt, hogy az állat hogyan reagál bizonyos helyzetekre.

- A szolgálatban lévő paripák az erdőben találkozhatnak orvvadászokkal, fatolvajokkal, ilyen esetekben pedig beláthatatlan következményekkel járhat, ha a ló megijedne a lövés, netalán a motoros fűrész hangjától. A képzésen ezekhez, valamint más veszélyt jelző hangokhoz, szagokhoz is szoktatják az állatokat – mondta a lovas oktató.

A polgárőr szövetségen belül a lovas tagozat újdonságnak számít, 3 éves múltra tekint vissza. Létszámuk napjainkban 800 főre rúg, 161 egyesületnek van lovas tagozata.

Forrás:http://omegahirek.hu

Nyelvek

MagyarDeutschEnglish

Profilkép

Elérhetőség

Levelezési cím:
8200 Veszprém, Bajcsy Zs. u. 2.
Email.: polgarorvp@gmail.com

Ügyfél fogadás: