Megtartotta évértékelőjét a VeMPSZ.

dscf0074.jpg2015.11.20-án Bándon tartotta meg évértékelőjét a Veszprém Megyei Polgárőrségek Szövetsége.

A rendezvény 17 órakor került megnyitásra ahol elsőként a Himnuszt, majd  Papvári Elemérné: Hitvallás című  versét  hallgathatták meg Pajcsik Jenőné előadásában.

dscf0022.jpg

Ezt követően  Dézsi János a rendezvény  házigazdája köszöntötte a jelenlévő vendégeket. Takács Szabolcs  Kormány megbízott  urat, Zámbó Péter urat az OPSZ szakmai alelnökét  az OPSZ képviseletében,  Anda György r. ezredes, rendőrségi főtanácsos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes urat, Dr.  Ipsits Csaba r. ezredes urat,  Veszprém kapitányságvezetőt, Antoni Miklós tü. alezredes urat a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében,  Berecki Nóra  asszonyt a Devecseri Járási Hivatal vezetőjét,  Dr Török Barna urat az OPSZ FEB  elnökét,  Csaplár Zoltán  urat Győr-Moson-Sopron  Megyei Polgárőrszövetség elnökét, Bárdos Zoltán urat Komárom-Esztergom Megyei Polgárőrszövetség elnökét.  Rendőrkapitányságok képviseletében megjelent rendőrkapitány urakat és őrsparancsnok urakat, és természetesen a polgárőröket akik az év során kiemelkedő teljesítményükkel vívták ki társaik nagyrabecsülését .

A köszöntő után Dézsi János ismertette a tervezett programokat, majd felkérte Kovács Imrét a VeMPSZ elnökét, hogy értékelje a 2015-ös évet.

dscf0064.jpg

Kovács Imre a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnöke az elmúlt év feladatait, eredményeit értékelte. Ismertette, hogy a Veszprém Megyei Polgárőrök, a 2015-ös évre kitűzött feladataikat becsülettel végrehajtották.   Kiemelte, hogy együttműködve az önkormányzatokkal, a rendőrséggel és a katasztrófavédelemmel, olyan eredményeket értek el a megye polgárőrei, melyet az országos szinten is példaértékűnek tartanak. Külön megköszönte a rendőrségi szakemberek által polgárőröknek szervezett bűnmegelőzési képzéseket, amiket sikeresen tudtak hasznosítani a feladatellátások során.  A jövőre nézve fontosnak tartja a  kommunikációt, hogy a weboldalon keresztül minden polgárőrhöz eljussanak az aktuális információk. Fontosnak tartja még az eltűnt személyek keresését, és éppen ezért pályázati úton szeretne  drónt, hőkamerát és kereső kutyát a Megyei Szövetség.

dscf0075.jpg

A következő felszólaló Steigervald Zsolt, Bánd polgármestere volt aki elmondta, hogy a község életében fontos szerepet töltenek be a polgárőrök. Megköszönte a polgárőrök munkáját, és abban bízik, hogy még több fiatal csatlakozik, és erősíti a Megyei Polgárőrséget.

dscf0081.jpg

Anda György r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes is köszöntötte a jelenlévőket, majd köszönetét fejezte ki a polgárőröknek azért az áldozatos munkájukért, amelyet a rendőrökkel együtt vagy tőlük függetlenül, de a közbiztonság, a lakosság érdekében fejtettek ki.  Kiemelte, hogy rengeteg rendezvény biztosításában segített a polgárőrség, ahol nagyon magas óraszámmal és fővel voltak jelen a megye polgárőrei. Arról is beszámolt, hogy a közös munkának köszönhetően idén  megyénkben a közbiztonság javult, de arról is beszélt, hogy sajnos a közlekedés biztonság romlott. Azt is el elmondta, hogy Mindenszentekkor és Halottak Napján Veszprém megyében a temetőkben és a sírkertekben, illetve ezek környezetében nem történt sem bűncselekmény sem szabálysértés.  Külön megköszönte a polgárőrök családtagjainak a türelmét, és megértését.

A folytatásban Rézműves Károlyt, a Balatonkenesei Polgárőrség alelnökének hozzászólását hallhatták a jelenlévők.

dscf0096.jpg

Ezt követően Zámbó Péter úrnak az OPSZ szakmai alelnökének beszédét hallhatták a meghívott vendégek. Zámbó Péter is köszöntötte a jelenlévőket és elmondta, hogy Veszprém megye minta a rendőrséggel való szakmai együttműködés szempontjából. Tény ként közölte, hogy a polgárőrség, a rendőrség civil szervezete és, hogy van sok olyan polgárőr aki szakmailag, fizikailag és minőségileg is  méltók arra, hogy  járőrpartnerek legyenek. Beszámolt arról, hogy az új gépjármű parkkal a polgárőrök olyan mobilitáshoz jutottak, hogy végre nem azon kell aggódni, hogy a szolgálati jármű eljut-e a kitűzött célhoz, és nem utolsó sorban irigylésre méltóan tudnak megjelenni. Kihangsúlyozta, hogy a vezetőknek képzetnek kell lenni, és a fiatalokat be kell vonni a polgárőr  tevékenységbe. Elmondta, hogy a Veszprém Megyei Polgárőr szövetség egy világító torony a polgárőr tevékenység vonatkozásában, és továbbra is számítanak a munkájukra.

dscf0105.jpg

Dr Török Barna az OPSZ FEB  elnöke is köszöntötte a jelenlévőket és elmondta hogy az OPSZ FEB  is példaértékűnek tartja a Veszprém Megyei Polgárőr szövetség munkáját. Azt is megemlítette, hogy Veszprém megyében minden rendben van, de olyan problémákkal viszont  találkoztak országos szinten, hogy a pályázati támogatást és nem számolják el időben és sok helyen lehet, hogy  nem is tartják meg az éves kötelező közgyűlést. Kérte, hogy a megyéből ne írjanak neki,  vagy az OPSZ FEB-nek névtelen leveleket, mert az sokszor zavaros vagy értelmezhetetlen, és ezért nem biztos, hogy kivizsgálásra kerül.

dscf0108.jpg

A folytatásban  a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi   Igazgatóság képviseletében,  Antoni Miklós tü. alezredes úr is megköszönte a polgárőrök munkáját, és külön megköszönte a katasztrófavédelemmel való közös munkát. Elmondta, hogy a katasztrófavédelem a jövőben még szorosabbá szeretné fűzni a kapcsolatot a megyei polgárőrökkel.

Ezt követően az elismerések átadására került sor, amit Borbély Zoltán a VeMPSZ szakmai alelnök ismertetett.

A Veszprém megyei Polgárőr Szövetség Elnökségének határozata alapján.

Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adományozta

Gombás Zoltán     Etikai Bizottság Elnökének

Polgárőr Érdemkereszt ezüst fokozatát adományozta

Nagy Rudolfné          Nemesgulácsi Polgárőr Egyesület tagjának

Nemesgulács Község Polgármesterének

Bereczky Nóra           Devecseri Járási Hivatal Vezetőjének

Polgárőr Érdemkereszt bronz fokozatát vehette át:

Pető István                 Taliándörögdi  Polgárőr Egyesület tagja

Séfer Béla                   Csót Polgárőr Egyesület  elnöke

Sötét György             Balatonudvari  Polgárőr Egyesület elnöke

A megyei valamint a Veszprém járás polgárőrség munkájának folyamatos kiemelkedő segítése és szakmai  támogatása elismeréseként,

Díszkard tárgyjutalomban résesítette:

Dr.  Ipsits Csaba r. ezredes urat, a Veszprém kapitányságvezetőt.

Farkas László  urat a Gyulafirátóti Polgárőr Egyesület Elnökét

Szent László  Emlékplakettet kapott:

Anda György r. ezredes              Veszpém MRFK vezető-helyettes

Karli Imre r. őrnagy                      Balatonfüredi Rk. alosztályvezetője

Balatonfüredi  Polgárőr Egyesület  elnöke

Marton Zsolt  r. századosnak   Sümegi Rendőrőrs  Parancsnok helyettesnek

Gyenge Tibor  r. ftörm.                Zalahaláp KMB

Fürjes István                                Veszprém Cholnoky  PE tagja

Eső István                                     Felsőörs  PE elnöke

Józsa Gábor                                 Várpalotai járás koordinátora

Viasz István                                  Csajág PE elnöke

Takács Gergely                            Balatonfőkajár PE elnöke

Nyemcsok Györgyné                   Balatonalmádi járási koordinátor

A Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság állományával közös aktív szolgálat elismeréseként a rendőrkapitányságok javaslata alapján,

Dicséretben részesíti, és Sárkányölő  Szent György  Emlékplakettel adományozza:

Horváth József            Hajmáskéri Polgárőr Egyesület tagját

Szöllősi Károly            Öcsi Polgárőr Egyesület tagját

Lajos Gyula                  Kolontári Polgárőr Egyesület elnökét

Németh Jenő               Kővágóörsi Polgárőr Egyesület tagját

Kajdi Tamás                Balatonfőkajári  Polgárőr Egyesület tagját

Ajándék kosarat adományoz:

Halász Józsefné           Ajkai Járási Koordinátornak

Slemmer Istvánnak      Balatonakali Polgárőr Egyesület elnökének

Böröczki Szabolcs       Takácsi polgárőrség tagja

A VeMPSZ Elnöksége munkájuk elismeréseként ajándék tárgyat adományoz:

Dézsi Jánosné részére            Gyulakeszi Polgárőrség tagjának,

Kun Lászlóné részére               Veszprém  Cholnoky ltp.PE. tagjának

Bitai Sándorné részére

A polgárőrségről szóló törvény módosítása következtében ez évtől a 14-18 éves korosztály is a polgárőrség tagja lehet, ifjú polgárőreink közül a megyei szövetség emléklapot adományoz:

Bene Gergő                  Bánd PE tagjának

Töreki Gergely           Egyházaskesző PE tagjának

A Veszprém megyei Polgárőr Szövetség rajzpályázatot hirdetett meg a 10 -14 éves diákok körében. A beérkezett 42 pályaműből három díjazottat, és egy  különdíjat adott ki ennek az átadására került sor.

A három díjazott:

Berki Szilvia                Kerta Általános Iskola 5. osztályos tanuló

Dülk Rebeka               Nagyesztergár  Általános Iskola 8. osztályos tanuló

Lőrinc Viktória          Csót Általános Iskola 6. osztályos tanuló

Külön díj:

Polgár Csaba  Noszlopi Általános Iskola 8. osztályos tanuló

dscf0117.jpg

Az elismerések átadása után Takács Szabolcs  Kormány megbízott mondott pohárköszöntőt, majd kulturális műsorral kedveskedtek a rendezők a jelenlévőknek.

Fellépetek:

A Gecsei lányok ismert dalokkal és nótákkal, majd Hubert Márk következett aki a Duna televízió tehetségkutató műsorába bejutott, szóló néptánc kategóriában.

dscf0122.jpg                    wp_20151120_19_32_53_pro.jpg

Zárásként vacsorával, és baráti beszélgetéssel ért véget a 2015-ös évértékelő.

Gratulálunk mindenkinek aki elismerésben részesült.

Nagy Zoltán

A készült videó itt látható

Nagy Zoltán

A mappában található képek előnézete Megtartotta évértékelőjét a VeMPSZ.

Összes: 362024